8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Üniversitede eylem sürüyor

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden iki kişiden olan Mahsun Karaoğlan için öğrencisi olduğu Dicle Üniversitesi'nde başlatılan eylem 2 gündür devam ediyor.

Öğrencilerin oturma eylemine destek için DTP Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Selahattin Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir
üniversiteye geldi.

Terörist Abdullah Öcalan'ın doğum günü nedeniyle Halfeti'de düzenlenen yürüyüş sırasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden Dicle Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi Mahsun Karaoğlan için bazı üniversite öğrencileri 2 gündür dersleri boykot ederek Fen Edebiyat Fakültesi önünde oturma eylemi yapıyor. Öğrencilerin oturma eylemine bugün DTP Diyarbakır Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir destek verdi. Öğrencilere destek için üniversiteye gelen Milletvekili Tuğluk, "Kürtler kurbanlık koyun değildir. Bizler kendi özgür geleceğimizi belirleyecek örgütlülüğe ve iradeye sahibiz" dedi.

2 gündür Dicle Üniversitesi'nde öğrencilerin sürdürdüğü oturma eyleminde şimdiye kadar 12 öğrenci gözaltına alınırken, öğrencilere destek vermek için üniversiteye gelen DTP'li heyet ilk olarak Halfeti'de çıkan olaylarda hayatını kaybeden Mahsun Karaoğlan'ın eğitim gördüğü sınıfı ziyaret etti. DTP Milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Karaoğlan'ın oturduğu sıraya karanfiller bıraktılar. Daha sonra oturma eylemi yapan gençleri ziyaret eden DTP'li heyet gençlerin taleplerini dinleyip birer konuşma yaptılar.

Öğrencileri ziyaret eden DTP'li heyet daha sonra Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ı ziyaret etmek için Rektörlük binasına geçti. Rektörlüğün giriş kapısına gelen DTP'li heyette bulunanlar güvenlik görevlisi engeli ile karşılaştılar. Rektörden talimat aldıklarını belirten güvenlik görevlileri heyette bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erbey'i, Rektörlüğe almak istemedi. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından Erbey de Rektörlük binasına girebildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 16:27:26
Güncelleme :7 Nisan 2009 Salı 20:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?