4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Üniversitelilerden örnek davranış

Sabancı Üniversitesi öğrencileri tarafından gönüllü yürütülen ’Toplumsal Duyarlılık Projesi’ kapsamında öğrenciler, Diyarbakırlı çocuklarla buluştular. Üniversite öğrencileri, sokak ve yoksul aile çocuklarını toplumsal becerilerin yanı sıra, şiddete karşı da eğitiyorlar.

Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin gönüllü çalışmalarıyla gerçekleştirilen, 7-14 yaş arası sokak çocukları ile maddi durumu düşük ailelerin çocuklarını kapsayan "Toplumsal Duyarlılık Projesi’nin" 5.’si, Diyarbakır Ali Emiri İlkögretim Okulu’nda start aldı. Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında gönüllü öğrenciler tarafından, Diyarbakır’da 100 çocuğa özgüven, sanatsal eğitim, drama, sayısal beceri konularında eğitim veriliyor. Sabancı Üniversitesi’nde öğrenim gören 8 öğrenci, okulda düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle, otobüs ve uçak yerine, maliyeti daha düşük olan treni tercih ederek, 41 saatlik yolculuğun ardından Diyarbakır’daki çocuklarla buluştular.

Tüm masrafları kendi ceplerinden karşıladıklarını ifade eden Proje Sorumlusu Zeynep Bahar, kermesten elde ettikleri gelirle Diyarbakır’a geldiklerini belirterek, masraflar için herhangi bir ücret almadıklarını söyledi. Bahar, eğitim çalışmalarını ücretsiz yürüttüklerini ifade ederek, "Bizler, gönüllü olarak bu görevi üstleniyoruz. Sokak çocukları ile maddi durumu düşük ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim vermek için çalışmalar yapıyoruz. 41 saat süren bir yolculuğun ardından buralara geliyoruz" dedi.

Üniversite olarak gerçekleştirmeyi düşündükleri 60 projenin olduğunu söyleyen Bahar, "Bunlardan en önemlileri kadın hakları, çevre, yaşlılar ve sokak çocuklarını ilgilendiren projelerimizdir. Bu projemiz de 5 yıldan bu yana sürüyor ve yılda 2 kez yapılıyor. Kışın 100 çocuğu kapsayan bu sayı, yaz aylarında 400’ü buluyor" şeklinde konuştu.
Sabancı Üniversitesi öğrencileri, Diyarbakır’da sokak ve yoksul aile çocuklarına yönelik düzenledikleri eğitim kapsamında çocukları şiddet konusunda da eğitiyor. Eğitimler çerçevesinde canlandırmalara yer veriliyor. Örneğin şiddet konulu dersler sırasında, kız kardeşine tokat atan bir ağabeyin mahkemeye düşmesi canlandırılıyor. Bu arada, Diyarbakırlı çocukların, canlandırılan sahneleri davranışlarıyla yansıtmaları, eğitimler sırasında dikkat çeken bir başka ayrıntı oldu.

Öte yandan, eğitim gören çocukların sabah kahvaltısı ve öğle yemekleri Rotary Kulübü çalışanları tarafından karşılanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2005 Salı 12:37:26
Güncelleme :2 Şubat 2005 Çarşamba 17:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?