5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Üniversitelilerden oturma eylemi

Dicle Üniversitesi Veteriner ve Ziraat Fakültesi öğrencileri, yaşadıkları ulaşım sorunu nedeniyle derslere girmeme kararı alarak, oturma eylemi yaptı.


Dicle Üniversitesi Ziraat ve Veteriner Fakültesi'nde öğrenim gören yaklaşık yüz öğrenci, ulaşım araçlarında yaşanan sorunların giderilmesi amacıyla ders bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Veteriner ve Ziraat Fakülteleri'ne giden yolu da kapatan öğrenciler, alkışlarla durumu protesto etti. Öğrenciler adına konuşma yapan Cem Serdar Özçınar, sorunu daha önce geçiçici olarak çözmeye çalıştıklarını belirterek, "Ancak üniversite sahasına giren tüm toplu taşıma araçlarının son durak olan Ziraat Fakültesi'ne çıkması gerektiği sözleşmelerde belirtilmiştir. Ulaşım hakkımız bazı kesimler tarafından engellenmektedir. Bu engellemelerden dolayı derslere geç kalmakta, yaklaşık 1.5 kilometrelik yolu yürüyerek katetmek zorunda bırakılmaktayız. Bizler Veteriner ve Ziraat Fakülteleri öğrencileri olarak ulaşım hakkımızı elde edene kadar ders bırakma ve Mimarlık Kavşağı'nı ulaşıma kapatma kararı almış bulunmaktayız. Yetkililerin soruna bir an önce çözüm sağlamasını bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 17:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.RAŞİT IP: 88.229.185.xxx Tarih : 24.10.2007 20:23:53

SON DERECE HAKLILAR