8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Üniversiteye cami

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE CAMİ İNŞAATI

Diyarbakır'da bugüne kadar birçok cami, Kur'an kursu ve mescit inşa ederek ibadete açılmasını sağlayan Hayırseverler Derneği, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi morgunun önünde rahatlıkla ibadet edilebilecek büyüklükte yeni bir cami inşaatı sürdürüyor.

Yaklaşık 40 gün önce morgun önündeki baraka tipi mescidi yıkarak başlanan inşaatla ilgili konuşan Hayırseverler Derneği Başkanı ve caminin mimarı Mustafa Uzan, ''Uzun yıllardır sürdürdüğümüz camilerimizin yapımında hiçbir zaman Diyarbakırlı hemşerilerimiz bizi yalnız bırakmadı. Onlar bir gönüllü ordusu gibi her işe koşarak, kimi zaman parasıyla, kimi zaman malzemesiyle kimi zaman da emeğiyle bizlere büyük destek veriyorlar. Bütün camilerimizin harcında kadirşinas hemşehrilerimizin alınteri var. Onlardan aldığımız şevk ve destek sayesinde, el ele gönül gönüle vererek, inşallah çok daha büyük boyutlu projeler gerçekleştireceğiz'' dedi.

1984 yılında yapılarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmiş olan morgun önündeki baraka halindeki mescitte 25 yıldır olumsuz şartlar altında ibadet ediliyordu.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE CAMİ İNŞAATI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 14:27:02
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 16:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?