7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Utandıran manzara!

ENGELLİLER GÜNÜ'NDE EN BÜYÜK ENGEL

Diyarbakır Valiliği'nde engelli rampası olmadığı için dakikalarca valilik bahçesinde bekleyen engelli vatandaş, gazetecilerin ve polislerin yardımıyla valinin makamına çıkabildi. Valiyi görünce sımsıkı sarılan vatandaş, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle tüm ülkede olduğu gibi Diyarbakır'da da birtakım etkinlikler düzenlendi. Diyarbakır'da faaliyet gösteren Görme, İşitme Ve Bedensel Engelliler Derneği kentte bir yürüyüş düzenledi. Altınokta Körler Derneği şubesinde bir araya gelen engelliler, ellerinde taşıdıkları pankartlarla Diyarbakır Valiliği'ne kadar yürüdü. Anıt Parkı'na gelen engelliler burada Atatürk büstüne çelenk bıraktıktan sonra Vali Toprak'ı makamında ziyaret etti. Yakınlarının yardımı ile

merdivenlerden çıkan engelliler Vali Toprak'ı makamında ziyarek ederek sıkıntılarını dile getirdi. Vali Toprak ise engellilerin her zaman yanında olacaklarını kaydetti.

Engelliler arasında bulunan ve iki ayağı olmayan 20 yaşındaki Veysi Yıldırım da kendi yaptırdığı güllerden oluşan bir buket çiçeği Vali Toprak'a vermek istedi. Fakat Yıldırım, Valiliğin ön girişinde engelli rampası olmadığı ve kendisine kimse yardım etmediği için elinde çiçekle dakikalarca yardım beklemek zorunda kaldı. Yıldırım, "Burada basamak olduğundan dolayı sayın valimizi göremedim. Arabam çok ağır olduğu için kimse yardım etmedi. Kaldırımda hiç bizi düşünmüyorlar. Herkes kendi bildiğini yapıyor.

Valilik'te bizim için bir şeyler yapsalar çok sevinirim. Gidemediğim için çok üzüldüm" dedi.

Gazeteciler ve görevli polisler tarafından kucağa alınarak Vali Mustafa Toprak'ın makamına giden Veysi Yıldırım'ın, valiyi görür görmez sımsıkı sarılması duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Sıkıntı çekerek getirdiği çiçeği valiye veren Veysi Yıldırım'ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Valilik'te olmayan engelli rampası için bir açıklama yapan Vali Toprak ise, "Yoğun olarak bizim vatandaşlarımız arka kapıdan alınıyor. Ama her bir noktasında da işin doğrusu bunu yapmamız zaman içerisinde mümkün olmadı. Bunu vesile olarak kabul edelim. Bu bizim eksikliğimizdir. Valiliğimiz erişiminde birkaç girişi olduğu için belli noktalarda var ama her bir noktada olabilir mi onun çalışmasını yapalım. Arkadaşlar geldiğinde araçları ve arabaları ile birlikte arabaları olmasa bile kucakta çıkması bizim

eksikliğimizdir. En kısa zamanda inşallah onu da onarırız" şeklinde konuştu.

ENGELLİLER GÜNÜ'NDE EN BÜYÜK ENGEL
ENGELLİLER GÜNÜ'NDE EN BÜYÜK ENGEL
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 12:34:04
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 23:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?