7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Vali Ahmet Kaya söyledi

Diyarbakır Valiliği tarafından hazırlanan kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde Ahmet Kaya'nın 'Bahtiyar' isimli parçasını seslendiren Berdan Mardini'ye Vali Hüseyin Avni Mutlu da eşlik etti.

Diyarbakır Valiliği, kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ayına kadar sürecek bir dizi etkinlik ve konser programı düzenledi. Valililiğin 'Diyarkapı Diyarbakır Kültür ve Sanat Etkinlikleri' kapsamında hazırladığı programın ikinci bölümünde kent, sanat kapılarını Berdan Mardini ve Funda Arar için araladı. Konser Dicle Üniversitesi Büyük Spor Salonu'nda Berdan Mardini'nin sahneye çıkmasıyla başladı. Mardini sahnede yaklaşık 2 saat kaldı ve biri potbori, ikisi uzun hava 10 Kürtçe aşk şarkısı
seslendirdi. Böylece, devletin TRT6 ile başlayan Kürtçe açılımı Diyarbakır'da başka bir resmi etkinlikle devam etti.

Mardini'nin şarkıları ile salondaki yüzlerce kişi adeta kendinden geçti. Mardini'nin Kürtçe şarkılarına devlet protokolü alkışlarla zaman zaman da otururken mendil sallayarak eşlik ederken, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Vali yardımcısı Suat Seyidoğlu 'Cane' (Canım) ve 'Keçe Kürdan' ( Kürt Kızları) şarkıları eşliğinde Mardini ile birlikte halay çekti. Ünlü sanatçı Berdan Mardini daha sonra Ahmet Kaya'nın 'Bahtiyar' isimli parçasını seslendirirken Vali Mutlu da mendil sallayarak ve şarkıyı mırıldanarak sanatçıya eşlik etti. Kürtçe, "Hun ser çava, sersara hatın, Şev baş" (Baş göz üstüne geldiniz, iyi akşamlar) diyerek sahneden ayrılan Mardini, Diyarbakır'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Daha sonra sahne alan Funda Arar, son albümündeki Türk Sanat Müziği'nden eserler seslendirdi. Arar, neşesi ve hareketli şarkılarıyla salondakileri adeta coşturdu. Genç kızlar ve erkekler hareketli şarkılara eşlik etti ve hiç yerlerinde durmayarak danslarıyla sanatçıya katıldı. Funda Arar sahnedeyken Vali yardımcısı Mehmet Yeşilbaş elinde Diyarbakır el yapımı gümüş bir ibrikle sahneye çıktı. Yeşilbaş, "Bu ibrikle geçmişte hanımlar eşlerinin ayağını yıkıyordu. Ancak kadınların fendi erkeği yendi" deyip
ibriği eşi Fabio Taşel'e verdi.

Yeşilbaş'ın bu sözleri üzerine salonda kahkaha tufanı koptu. Funda Arar da araya girip, "Hayat müşterektir. Yeri geldiğinde kadın, ihtiyaç olduğunda erkek kadınının ayağını yıkar" deyince büyük alkış aldı.

Funda Arar programın sonuna doğru Ahmet Kaya'nın unutulmaz eseri 'Adı Bahtiyar' şarkısını seslendirdi. Salondakiler Arar'a şarkının sonuna kadar eşlik etti.
Konsere gelen Diyarbakırlılar ise, bu tür etkinliklerin her yıl yapılmasını istediler.

İha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 11:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?