7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Vali Ala'dan yol ve su müjdesi

Diyarbakır Valisi Efkan Ala, köy ve ilçelerde başlatılan içme suyu ve yol çalışmalarını anlatırken, yıl sonuna kadar hiçbir ilçe ve köyde su ile yol sorunu kalmayacağını söyledi. 

Vali Efkan Ala, yıl başında başlattığı köy projeleri kapsamında, 'Hiçbir köy, susuz ve yolsuz kalmasın' demişti. Bu kapsamda Diyarbakır'a 62.5 trilyon lira ödenek ayrılırken, bugüne kadar suyu ve yolu olmayan köylerin neredeyse birçoğunun bu sorunları giderildi. Konuyla ilgili kaymakamlar ile biraraya gelen Vali Ala, yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar bütün köylerin sorunlarının giderileceğini belirterek, "Acil yapılması gereken 2 konu olan su ile yol için biz, yıl başında bir kampanya başlatmıştık. Şu ana kadar ilçelerde ve köylerimizde suyu ve yolu olmayan yer neredeyse yok. Kalanlar da en kısa zamanda bitirilecektir. Bu sene ön plana alacağımız konu ise, eğitim ve sağlık sektörü olacaktır. Bu kapsamda okulu olmayan köylere okul, sağlık ocağı bulunmayan yerlere sağlık ocağı yaptırılacak" ifadelerini kullandı. 

Vali Efkan Ala, yıl sonuna kadar ilçe ve köylerde su ve yol sorununu tamamen çözmüş olacaklarını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2006 Pazartesi 20:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAT ÖZKAYA ( İnşaat Mühendisi ) IP: 195.142.173.xxx Tarih : 19.07.2006 16:12:42
sayın valim önce şehirmerkezini haledelimde daha yılmaz güney caddesi üzerinde su ve elektrik yok bilgilerinize arz ederim.