7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Vali Kürtçe şarkılarla eğlendi

Diyarbakır Valiliği tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Gülay ile TRT Türkü Yarışması Türkiye 1'incisi Şeyhmus Esenkuş Kürtçe şarkılar söyledi. Vali Hüseyin Avni Mutlu ve protokoldekiler Kürtçe şarkılara halay çekerek eşlik etti. 

"Diyarkapı Kültür Sanat Etkinlikleri" kapsamında "Diyarkapı" sloganıyla Dicle Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen konsere binlerce vatandaş katıldı. TRT'nin düzenlediği yarışmada Türkiye birincisi olan Diyarbakırlı Türk Halk Müziği Sanatçısı Şeynmus Esenkuş, Türkçe başladığı şarkılarına Kürtçe devam ederken Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve yardımcılarını halaya davet etti. Vali Mutlu, ceketini çıkartarak yurt dışında yaşayan Kürt Sanatçı Şivan Perver'in şarkıları ile halay çekti. 

Daha sonra "İstanbul Ağlıyor" türküsüyle sahneye çıkan sanatçı Gülay, bugüne kadar verdiği konserlerin hiçbirinde bu kadar heyecanlanmadığını söyledi. Diyarbakır Valisi Mutlu'nun dünyanın en uzun etkinliği sayılabilecek 6 aylık kültür programı düzenlediğini hatırlatan Gülay, Diyarbakır'ın kültür kenti olduğunu bildiğini kaydetti. Gülay, "Şu an titriyorum. Diyarbakır'ı çok seviyorum. Altı aylık bir etkinlik düzenleniyor. Sanırım dünyada bir ilk. Bana söylendiğinde şaka yapıldığını zannettim" dedi.
Daha sonra Koma Azad grubuna ait Kürtçe "Garibim" şarkısını seslendiren Gülay, büyük alkış topladı. Söylenen Kürtçe şarkıların ardı arkası kesilmezken, sürpriz yaparak orkestrasında yer alan sazcısına "Şemmame" şarkısını söylettiren ünlü sanatçı, Diyarbakırlıların gönlünde taht kurdu. Çalınan şarkılar eşliğinde protokol ile birlikte vatandaşlar da sahneye inerek halay çekerken, tribünde bulunan vatandaşlar ise bulundukları yerde eğlendiler. 

Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken gençler, eğlencenin sonunda Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yanına gelerek elini öptü.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 11:39:41
Güncelleme :26 Ocak 2009 Pazartesi 11:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?