5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Vali Mutlu kurum müdürlerine sert çıktı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda projelerin verilen süre içerisinde bitiremeyen kurum müdürlerine sert çıktı. Vali Mutlu, "Yüzde 50 kullanılan ödenek kullanılmamış demektir, bunun hesabını sorarım" dedi.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan İl Koordinasyon Kurulu'nun 2007 yılının 4. dönem toplantısına Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun yanı sıra Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Kurum müdürlerini tek tek dinleyen Vali Mutlu, uygulamaya geçilen projeler hakkında genel bilgi verdi. Vali Mutlu, Diyarbakır ilinde 21 kuruluşa ait toplam 402 projenin olduğunu belirterek, "Bu projelerin toplam tutarı 1 milyar 929 milyon 41 bin YTL olup, bu projeler için 2006 yılı sonuna kadar 617 milyon 469 bin YTL harcama yapılmıştır. Bu projelerin 2007 yılı ödeneği ise 221 milyon 123 bin YTL'dir. Dönem sonu harcaması ise, 125 milyon 126 bin YTL'dir. Yatırım programında bulunan 21 kuruluşa ait 402 projenin dağılımı ise şöyledir; biten proje sayısı 125 devam eden proje sayısı 169, ihale aşamasındaki proje sayısı 88 ve başlanamayan proje sayısı 20'dir" dedi.

Yatırımcı kurum temsilcilerinden projeler hakkında bilgi alan Vali Mutlu, projelerin verilen süre içerisinde bitiremeyen kurum müdürlerine tepki gösterdi. Vali Mutlu, "Ödeneği olup da 'ödeneğim yok' diyenler bana gelip 'ödeneğim yok' demesin. Yüzde 50 kullanılan ödenek kullanılmamış demektir. Bunu hesabını sorarım. Hesap sorarım çünkü bu işin metodudur. Birçok projenin süreleri fazla veriliyor. Müteahhitlere verilen süreler fazla oluyor. Kimse müteahhitlere fazla süre vermesin. Müteahhitlere ödeneği neyse verilsin projeler bir an önce bitsin. Benim bu konuda tecrübelerim vardır. Ilısu Barajı Projesi'nin uygulamasında gösterilen çabayı takip ediyoruz. Vatandaşlar toprak istiyor ve alanlarının sulanmasını istiyor. 6 yıl içerisinde bitirilmesi gereken bir projedir. Bu konuda DSİ'ye önemli işler düşüyor. Sulama projelerinde akıllı politikalar izlenmesi gerekir. Arazilerin tapulaşması gerekir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 14:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?