7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Vali Mutlu veda ediyor

İSTANBUL VALİLİĞİNE ATANAN DİYARBAKIR VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU:

Dün gece yayınlanan Valiler Kararnamesi ile İstanbul Valiliği'ne atanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır'da çok güzel günler geçirdiğini ve Diyarbakır'ı asla unutmayacağını söyledi.

Diyarbakır'da yaklaşık 3 yıldır görev yapan ve dün onaylanan Valiler Kararnamesi ile İstanbul Valisi olarak atanan Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya tebrikler yağmaya başladı. Keçi Burcunda Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulların hazırladığı, resim, teknoloji ve tasarın sergisi açılışına Katılan Vali Mutlu'ya bütün mülki erkan eşlik ederken, tören alanına iner inmez Vali Mutlu'ya tebrikler gelmeye başladı.

Folklor ekibinin gösterisi sonrası sergi salonunu gezen Vali Mutlu daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul Valisi olan Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır'ı ve Diyarbakırlıları unutmayacağını belirterek, "İçimizde Diyarbakır sevgisi var ve her zaman muhafaza edeceğimiz bir sevgi. Gelirken de aynı sevgiyle gelmiştik ayrılırken de daha derin bir sevgi ile ayrılacağım. 3 yıla yakındır bu güzel ve aziz şehirde görev yapmak çok büyük bir onudur. Diyarbakırlıların hizmetinde olmaktan her zaman gurur ve onur duydum. Bu süre içerisinde görev yaparken hep yanımızda olan sevgisini esirgemeyen bu şehirde çok mutlu bir görev yaptım. Gerçekten derin hatıralarım oldu, hiç unutulmayacak hatıralar. Bu şehirle ilgili de özellikle bir sevgi şehri olması nedeniyle büyük çaba sarf ettik ve bu şehrin gerçek misyonunun bir sevgi şehri olduğunu bütün Diyarbakırlılar ile paylaşmaya çalıştık. Diyarbakır bir tarih kültür şehri, 8 bin yıllık bir tarihi var ve bu tarihin çok derin izlerini bu şehrin her köşesinde görmek mümkün" dedi.

 

"BU GÜZEL ŞEHRİ HATIRLAYARAK GÖREVİME DEVAM EDECEĞİM"

Diyarbakır'ın gerçek kimliği ile tanınmasını yürekten istediğini belirten Vali Mutlu, "Kutsal bir şehir ve bu şehrin gerçek kimliği ile de tanınmasını yürekten diliyorum. 3 yıllık görev süremde mahiyetimdeki tüm kamu personeli ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile birlikte ciddi çabalar sarf ettik ve önemli bir yere de geldiğimize inanıyorum. Şu anda artık bütün Diyarbakırlılar şehirlerinin bir sevgi şehri olduğunu ön plana çıkartmayı önemsediler. Her ortamda bu şehrin sevgi üreten bir şehir olduğunu

görmekten mutluyum, bu duygular ile güzel şehirden ayrılacağım. Ama tabiki aziz Diyarbakırlıları ve bu şehri unutmam hiç bir zaman mümkün olmayacak. Gideceğim şehirde de yine bu bölgenin insanları ve İstanbul'un insanları ile bu güzel şehri hatırlayarak görevime devam edeceğim" şeklinde konuştu.

İstanbul'da görev yapmaktan gurur duyacağını belirten Vali Mutlu, "İstanbul ülkemizin en önemli şehri ve dünyanın önemli şehirlerinden bir tanesi. Böyle bir şehir Aziz İstanbul olarak ifade ediliyor. İstanbul'un da böyle bir markası ve değeri var. İstanbul bütün Türkiye'nin şehridir. Elbetteki İstanbullular orada ama ülkemizin her köşesinden değerli yurttaşlarımızın yaşadığı bir şehir. Bizim metropol şehrimiz ve böyle bir yerde görev yapmak da bizim için büyük bir onur. İstanbul'a ve İstanbulluya layık olmaya çalışacağız, Allah utandırmasın" ifadelerini kullandı.

 

"DİYARBAKIR'IN BU SEVGİSİNİ BU İNSANLAR DAHA DA BÜYÜTMELİ"

Diyarbakırlı vatandaşlara da seslenen Vali Mutlu, vatandaşların her zaman gelecekle ilgili morallerinin yüksek tutması gerektiğini belirterek, "Diyarbakırlılar gelecekle ilgili beklentilerini ve morallerini her zaman yüksek tutsunlar, biz her gün her saat bu şehrin daha da ileri gidebilmesi için çaba sarf ettik. Bölgemizin ve şehrimizle ilgili devletimizin hassasiyetlerini biliyoruz, Diyarbakırlılar da bunu biliyor. Aktarılan kaynaklar sayesinde Diyarbakırlılar hakikatten güçlü bir moral buldu, bu şehrin hangi köşesinde dolaşırsam hangi insanı ile sohbet edersem, artık daha yüksek moralli bir Diyarbakır görüyorum. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Diyarbakırlılar morallerini yüksek tutsunlar ve geleceğe yüksek bir ümit içerisinde baksınlar. Gelecek çok daha iyi olacaktır, hem ülkemiz için hem Diyarbakır'ımız için. Ben Diyarbakır'ımızın önümüzdeki günlerde çok önemli bir noktaya geleceğine inanıyorum. Tarih turizmi kültür ve bereketli toprakların hepsi buralarda, hepsinden önemlisi güzel insanları var. Bu şehrin insanı morallerini yüksek tutsun, gelecek çok daha güzel olacaktır. Diyarbakır'ın bu sevgisini bu insanlar daha da büyütmeli ve paylaşmaları gerektiğini iletmek istiyorum" diye konuştu.

Diyarbakırlıların huzursuzluktan ve üzüntüden uzaklaşmalarını isteyen Mutlu, "Diyarbakırlılar sevgi ile kalsınlar ve bu şehri sevgi dolu bir şehir haline getirsinler. Huzursuzluktan, üzüntüden acıdan uzaklaşsınlar, artık önümüzde yepyeni bir gelecek var. Bu gelecekte çok nurlu, aydınlık ve parlak günler var. Birbirimize sarılalım, kardeşliğimizi, birliğimizi, dostluğumuzu bu ülkenin vatandaşı olma gururunu paylaşarak, bu şehirde güzel şeyler yapmaya devam edelim. Bütün Diyarbakırlılara sonsuz ve en içten sevgilerimi muhabbetlerimi iletiyorum. Onları her zaman özleyeceğimi ve sevgilerini gönlümde yaşatacağımı ifade etmek istiyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Keçi Burcu'ndan çıkan Vali Mutlu'ya öğrenciler tezahürat yaparken, Mutlu da öğrencilere öpücük göndererek sevgisini gösterdi.

İSTANBUL VALİLİĞİNE ATANAN DİYARBAKIR VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU:
İSTANBUL VALİLİĞİNE ATANAN DİYARBAKIR VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU:
İSTANBUL VALİLİĞİNE ATANAN DİYARBAKIR VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU:
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 13:17:03
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 00:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?