7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Vali Mutlu'dan şiirli veda

İSTANBUL VALİLİĞİNE ATANAN HÜSEYİN AVNİ MUTLU'DAN DİYARBAKIRLILARA VEDA YEMEĞİ

Valiler Kararnamesi ile İstanbul Valiliğine atanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu verdiği veda yemeğinde, Diyarbakır için yazdığı şiiri okudu.

İstanbul Valisi olan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu Kervan Saray Oteli'nde yaklaşık 600 kişiye veda yemeği verdi. Yemeğe, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, basın mensupları, parti başkanları, okul-öğrenci temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Vali Mutlu, Diyarbakır için İstanbul'da her zaman dua edeceğini söyledi. Vali Mutlu konuşmanın ardından Diyarbakır için yazdığı şiiri okudu. Diyarbakır'ı her hatırlamak istediğinde bu şiiri okuyacağını belirten Vali Mutlu'nun şiiri şöyle:

"Sana seslenmek ve kucağında yaşamaktan duyduğum huzuru anlatmak geçti içimde, bu şehirde sessizce, aziz şehir, kutlu şehir sevgi şehri derken sana gül şehri diyiverdim. Korktum yine sevgimi anlatamamaktan kifayetsiz kalan kelimelerin altında kalmaktan. Büyüleyici güzelliğini bu bahar akşamında düşünmek istiyorum, cennet kokulu gül yapraklarının arasında gezmek istiyorum. Ezan okunurken, sahabeye dua etmek istiyorum. Sahabeye binlerce selam, yürürken tek başıma parke sokaklarında uzun bir mola dört ayaklı minarede, nurlu ay sokakta. Var mı senin gibi şaheser derken tükenmez sevgiler. Surlarda kalbin önünde saatlerce durmak, aşk dolu şehrin kalbinde tefekküre dalmak, hayranım seni çizen mimarın sevgisine hayran, uyan ey sevgi şehri yeniden uyan. Geçerken 4 kapıda uzun yılları saydım, paşa konaklarında küllenen tarihe yandım. Gölde kayan yıldız gibi seyrine daldım, her gece yalnız gezsem dar sokaklarda akıtsam göz yaşlarımı sessizce. Derin acılarını dindiremem üzgünüm çaresiz, yeni bir ümide ihtiyacım var olmuyor sensiz. Bize ümit ver sevginle sar bizi sen bir sevgi şehrisin yeniden aç sar bizi."

Mutlu'nun şiiri büyük alkış toplarken, daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan bir hatıra defteri Mutlu'ya hediye edildi. Vali Mutlu defteri göstererek, "Bir defter hazine gibi. Bütün plaketler herşey çok güzel ama bu defter ayrı. Ne zaman Diyarbakır'a hasret duyarsam sizin için yazdığım şiiri okuyacağım ve beraberinde bu defteri okuyacağım" dedi.

Plaket törenlerinin ardından Dicle Üniversitesi öğrencileri tarafından folkör gösterisiyle etkinlik sona erdi.

İSTANBUL VALİLİĞİNE ATANAN HÜSEYİN AVNİ MUTLU'DAN DİYARBAKIRLILARA VEDA YEMEĞİ
İSTANBUL VALİLİĞİNE ATANAN HÜSEYİN AVNİ MUTLU'DAN DİYARBAKIRLILARA VEDA YEMEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 16:20:05
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 23:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?