8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Vali Toprak İtalya'ya gitti

VALİ TOPRAK İTALYA'YA GİTTİ

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Karacadağ Kalkınma Ajansı üyeleriyle birlikte bir dizi temas ve ziyarette bulunmak üzere İtalya'ya gitti.

Diyarbakır Valiliği ve Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliği ile Lazio Bölgesi Kalkınma Ajansı'nın davetiyle 21-25 Şubat 2011tarihleri arasında düzenlenecek olan çalışma ziyaretine Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile birlikte Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. A. Eşref Fakıbaba, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Galip Ensarioğlu, Şanlıurfa Ticaret

ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin ile Diyarbakır, Şanlıurfa ve Ankara'dan çok sayıda uzman katılıyor. Vali Mustafa Toprak'ın başkanlığındaki heyet, ilk olarak Lazio Bölgesi Kalkınma Ajansı Svıluppo Lazıo'yu ziyaret ederek karşılıklı görüş alış verişinde bulunacaklar. Heyet daha sonra Roma Teknoloji Parkları Sistemi Technopolo SPA'daki Teknopark'ı ziyaret ettikten sonra, Fılas adıyla faaliyet gösteren Kültürel Miras Kümelenmesi bölgesinde ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi alacaklar.

İtalya gezisinin son durağı olarak İtalyan Sanayi Konfederasyonu bünyesinde enerji sektörü derneklerini bir çatı altında toplayan Confındustrıa Energıa ile İtalya'da ülkenin ekonomisine ve üretim sistemine katkıda bulunmak için yabancı yatırımı ülkeye çekmek amacıyla kurulmuş olan Invıtalıa adlı kuruluşu ziyaret edecekler. Vali ve beraberindeki heyet, 25 Şubat'ta İtalya'dan ayrılarak yurda geri dönecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2011 Pazar 17:38:00
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 09:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?