7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Vali yatırımları yerinde inceledi

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Silvan ilçesinde yapımı devam eden Silvan-Diyarbakır duble yol çalışmaları ile, Salat Çeşmesi, Malabadi Su Fabrikası, ÇATOM, Altın Atölyesi ve meyve bahçelerinde inceleme ve açılışlarda bulundu.

Vali Mutlu, burada yaptığı konuşmada, yatırımları yerinde görmek için Silvan ilçesine geldiğini bildirdi. Silvan ilçesinde bir dizi açılış ve incelemelerde bulunan Mutlu, ÇATOM ve okuma Salonunda yaptığı açılış sırasında küçük kız çocukları Vali Mutlu'ya çiçek verirken, Vali Mutlu sınıflarda öğrencilerin tahtaya yazdığı "Valim hoş geldin" yazısına karşılık Vali Mutlu'da sizi seviyor yazısını yazdı.

Hüseyin Avni Mutlu, "Hizmetlerin en güzeli su ve yol hizmetleridir. Bu konuda özelikle KÖYDES projesi kapsamında sürdürülmekte olan, çalışmalarla, gerçekten Diyarbakır'ımızın, hem yol hem de su, ihtiyacıyla ilgili kırsal alanlarda çok büyük hizmetler getirildi. Bugünde bu hizmetlerden birinin tamamlanışını görmek üzere, ziyarette bulunarak açılışı gerçekleştirildi. Çemi Salat, içme suyu grubumuz olarak geçen eski adıyla Silvan, Bismil ve Hazro ilçeleri köylerine bir birlik vasıtasıyla su dağıtımında getirilmesinde önemli bir tesisi KÖYDES projesi kapsamında tamamladık. Ve eskiden basına da zaman zaman çıkardı.

Çemi Salatın kaynağının olduğu yerde insanlar içtikleri suda yüzüyor, havyalar yüzüyor, aynı yerden insanlar köylerine su götürüyorlar. Böyle bir su kullanılır mı diye, basınımızda çok haklı eleştirilerinin olduğu bir yerdeyiz. KÖYDES kapsamın da yapılmış olan yeni tesiste artık çevresi iyi bir şekilde korunan aynı zamanda bir sosyal tesise dönüştürülen içme suyu havzasında bu güzelliği görmekten
mutluyum. 80 köyümüz, 13 bin vatandaşımız bu kaynaktan istifade edecek. Bu insanlarımıza sağlıklı ve temiz, kaliteli, muhafazalı bir içme suyu götürmekten mutluyuz. Emeği geçen kaymakamlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu tesis bitikten sonra birliğe teslim edildi. Birlik hem suyun kontrolü sağlayacak. Hem de vatandaşlarımızın sosyal tesisinde yararlanmasındaki doğru kullanımında yardımcı olacak. Bu suyun, temiz bir şekilde köylerde dağıtımı sağlayacak. Hem de bu sosyal tesisi onlara teslim edilerek çevredeki insanlar gelip istifade etmeleri sağlanmış bulunmaktadır. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun, mevcut suyun tamamı içme suyu olarak sağlanılmış değil, kaynaktan sağlanan suyun yarısı serbest bırakılarak çevrede bulunan bağ, bahçe ve hayvanların su ihtiyacını sağlayacak, diğer yarısı da 80 köyümüzün su ihtiyacını karşılayacak" dedi.

Kırsal Kalkına ve Uygulama Daire Başkanı Baran Çetin'den Silvan-Diyarbakır duble yolu konusunda bilgi alan Vali Mutlu, Eylül ayı sonunda duble yol çalışması tamamlanacağını söyledi.
Silvan-Diyarbakır duble yol çalışmalarını gece gündüz demeden bir an önce bitirin talimatını veren, Mutlu, ''Silvan'dan itibaren Diyarbakır istikametine geçen yıl 42 kilometrelik bölümde yapmış olduğumuz Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla valiliğimiz koordinesinde yürütülen bir çalışma zaten vardı. Kırsal Kalkınma Daire Birliği Başkanlığı imkanlarıyla bunları yoğun bir şekilde sürdürdük. 42 kilometrelik valilik koordinemizde bulunan bölümün tamamını bitireceğiz. Kalan bölümlerle de kara yollarımız
kendi imkanlarıyla, kendi ihaleleriyle bu yolun duble yol olarak, çalışmalarını müttehitlere teslim etiler. Müttehitlerde çalışmalarını planlı programlı hızlı bir şekilde sürdürüyor.

Vali Mutlu, ihalesi tamamlanan Silvan'dan Batman istikametine 20 kilometrelik bölümde de önümüzdeki günlerde çalışma başlatılacağını söyledi.
Vali Mutlu, tarafında açılışı gerçekleştirilen, Silvan ÇATOM merkezinde Dikiş-Nakış'ta el becerilerini sergileyen bayanlarla sohbet etti. Sohbet sırasında bir bayan evden sıkıldıkları için geldikleri dikiş-nakış kursunda birer üretici olduklarını ve ürettikleri ürünlerin pazarını bulmaktan zorluk çektiklerini ve aile ekonomisine katkı sunamadıkları gibi eşlerinin de kahvehane köşelerinde boş oturduklarını söyledi.
Diyarbakır Valisi Hüseyin Avli Mutlu'nun Silvan ilçesine yapmış olduğu açılış ve incelemelerde Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Kırsal Kalkına ve Uygulama Daire Başkanı Baran Çetin eşlik ederken Silvan İlçesinde Kaymakam Veysel Beyru, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Semih Okyar, Emiyet Müdürü Fatih Çalışır, daire amirleri eşlik etti. Daha sonra Silvan Emniyet Müdürlüğü Polis Evinde yemek ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 18:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?