7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Validen KÖYDES takibi

Diyarbakır Valisi H. Avni Mutlu, İl Jandarma Komutanı Eyüp Şeker ve Bismil Kaymakamı Ali Çevik, Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Baran Çetin ile beraber Bismil ilçesine bağlı Sati, Hızır İlyas, Sarıtoprak, Aralık, Tepe, İsapınar ve Kurudere köyleri ile Ambar ve Tepe belediyelerinde incelemelerde bulundu.

Köylerde yol çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Hüseyin Avni Mutlu vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Vatandaşlar köyleriyle ilgili sorunları ve taleplerini Vali Mutlu'ya iletti. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Mutlu Tepe beldesinde yapılmakta olan liseyi gezerek yapılan çalışmaları da yerinde gördü.

Ambar beldesinde köy kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet eden Vali Mutlu, "Yol medeniyettir. Yolun olmadığı yerde iş yapılmaz. Yol, su, elektrik; bunlar temel ihtiyaçlardır. İnsanlarımızın yüzünü güldürmek kadar büyük bir keyif ve bahtiyarlık yoktur. Herkesi sevmek lazım sizin zenginliğiniz bizim zenginliğimiz, bizim makamımız sizin makamınızdır. Sizin üretiminiz bizim üretimimizdir. Dolayısıyla herkes birbirine omuz vererek memleketi büyütecek. Hepimiz birbirimizin mutluluğuna hizmet ediyoruz aslında kendimiz için ne istiyorsak başkası için de onu fazlasıyla isteyeceğiz. Böyle olunca huzur olur, mutluluk olur, barış olur, kardeşlik olur. Onun için hep beraber gayret etmeliyiz" dedi.

Bismil Kaymakamlığı ile İl Özel İdaresi Kırsal Kalkınma ve Uygulama Daire Başkanlığı tarafından KÖYDES projesi kapsamında yürütülen Bismil ilçesine bağlı Tepe, Kurudere- Merdan, Tepe-İsa Pınar, Bismil-Ambar-Sarıtoprak köy grup yollarının iyileştirilmesi ve fiziki yapısının güçlendirilmesi çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Mutlu, grup yollarının fiziki yapılarının güçlendirilmesi çalışmalarının tamamlandığını Eylül ayı sonu itibari ile de asfalt kaplamasının bitirileceğini bildirerek, vatandaşlarının ulaşımlarının asfalt yolda sağlanacağını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 15:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?