2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Validen saldırıya uğrayan yurda ziyaret

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, geçtiğimiz gün bombalı saldırıya uğrayan Erkek Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Ziyarette Vali Mustafa Toprak'a Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürü Rufai Yıldırım eşlik etti. Yurt yemekhanesini inceleyen Vali Toprak, daha sonra yurdu gezdi. Öğrencilerle bir süre sohbet edip sorunlarını dinleyen Vali Toprak, "Kendini bilmezler, milletimize zulüm edenler, aziz halkımızın geleceğini yok etmek, geleceklerini karanlık yapmak ve kendi çıkmaz sokaklarına, gayri insani, gayri vicdani, gayri ahlaki emellerine alet etmek isteyenler bu yetim, öksüz, günahsız genç ve çocuklarımızı dahi hedef seçiyorlar. Bu çocuklar kim? Neden burada kalıyorlar? Neden devletimizin koruması ve kanatları altında barınıyorlar? Bunları lütfen her bir insanımız düşünmelidir. Nasıl oluyor da bu çocuklarımıza dahi bombalı saldırı düzenleyebiliyorlar, çocuklara karşı dahi bu kötülükleri yapabiliyorlar, hiç ağızlarından düşürmedikleri sözde çocuk haklarını, demokrasiyi, insan haklarını bu zulümlerine rağmen ağızlarına alıyorlar. Ama bunların sonu geliyor onun için bu akıl almaz, sonuç çıkmaz, şiddeti ve zulmü yapıyorlar. Biz her türlü şart ve ortamda insanlarımızı sevmeye, insanlarımızı yüceltmeye, insani değerleri en üst düzeyde tutmaya, birlik ve beraberliğimizi korumaya, tüm vatandaşların canını kendi canımızdan aziz bilmeye ve bu uğurda yılmadan, usanmadan gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz çünkü insanlarımızı her şeyden üstün tutuyor ve yüreğimizle tüm benliğimizle seviyoruz" dedi.

Vali Toprak ziyaret sırasında Erkek Yetiştirme Yurdu ve bahçesinde gördüğü eksikliklerin giderilmesi yönünde yetkililer ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş'a talimat verdi

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2012 Perşembe 18:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?