7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Valilikten yardım eli

Diyarbakır Valiliği tarafından yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan para ve kira yardımının ardından bu kez maddi durumu zayıf olan üniversite öğrencilerine ve asker ailelerine de yardım dağıtımına başlandı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı açıklamada muhtaç vatandaşlara ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını belirterek, "Şu anda 9 bin kiracıya yardım veriliyor ve şu an bile evlerine yardım etmek için mektup gönderdiğimiz vatandaşlar var. Durmuyoruz, yardımlarımıza devam edeceğiz. Bize verilen dilekçeler şu anda elimizde bir dağ gibi, biz bunların hepsini inceliyoruz ve bunların içlerinde hak sahiplerine yardım edeceğiz. Şu anda 4 bin tane daha mektup göndereceğiz vatandaşlarımıza. Evi olduğu halde fakir olan vatandaşlar da var bu memlekette. Sur içinde evlerinin içinde farelerle yaşayan vatandaşlarımız var. Sadece bir evinin olması o insanın zengin olduğunu göstermez. Biz ilk olarak 21 bin 800 kişiye yardım ettik. Biz kendimiz gidip evlere ziyaret ettik. Üniversitede okuyan öğrencilerimiz var. Bursa'da, Erzurum'da, İstanbul'da ve diğer illerde okuyan öğrencilerimiz var. Çocukların haberi olmadan Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan çocukların adreslerini aldık ve fakir 800 öğrenciye burs bağladık. Biz fakirimize ulaşacağız. Askerde olan ve fakir olan çocuklarımız var ve biz bunların hepsine yardım ediyoruz. Onlar bize ulaşmadan biz kendilerine ulaşıyoruz. Bundan sonra düzenli, adil ve ulaşılamayan hiç kimsenin kalmadığı bir yardım sistemini Diyarbakır'da yapmak için ciddi bir çaba sarf ediyoruz" dedi.

Diyarbakır Valiliği tarafından ihtiyaç sahibi olarak tespit edilen 800 üniversite öğrencisine 750'şer TL üç taksit halinde ödenmeye başlarken öğrencilere toplam olarak 600 bin TL para yardımı yapılacağı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 11:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan valı IP: 85.105.60.xxx Tarih : 27.02.2009 15:27:40

ben  19 ay askerlık yaptım ılkokul mezunuyum soruyorum burda ben ve benım gıbı olanlar ne yapmalı her ış ılanında lıse mezunlarını alıyorlar bu korkunc bır olay ama kımse bunun farkında degıl benım sülalemde tek kışı bıle devlet daıresınde calışmıyor nede?