7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Vali'nin Eğin gezisi renkli geçti

Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen "Diyarkapı 1. Uluslararası Nebiler, Sahabiler, Azizler ve Krallar Kenti Diyarbakır" sempozyumu kapsamında Eğil İlçesini ziyaret eden Vali Hüseyin Avni Mutlu ve beraberindekiler Eğil Kalesi'ne çıktı ve feribotla ilçenin tarihi yerlerini gezdi.

"Diyarkapı Nebiler, Sahabiler, Azizler ve Krallar Kenti Diyarbakır" sempozyumu kapsamında Diyarbakır'ın tarihi ve peygamberler şehri olarak bilinen Eğil ilçesinde bir program düzenlendi. İlçeye gelen Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu Eğil Kaymakamı Memduh Tura karşıladı. Burada açılış programı için Kadın Merkezi'ne geçen Vali Mutlu için esnaf ve çiftçilerden oluşan folklör grubu kısa bir gösteri sahneledi.

Sempozyum kapsamında Eğil ilçesinin turistlik yerlerini gezen Vali Mutlu'ya eşlik eden Hüsniye Süzer isimli lise öğrencisi el hareketleri ve anlatım tarzıyla Vali Mutlu'nun ilgisini çekti. İlçeyi Vali Mutlu'ya adeta 'Hip-Hop' tarzıyla anlatan Hüsniye Süzer rehberliği yaptığı için Vali Mutlu'dan alkış aldı. Eğil Kalesi'ne çıkarak bol bol fotoğraf çeken Diyarbakırlılar unutulmaz bir gün yaşadılar. Vali Mutlu, Eğil'de türbe ziyaretinde bulunarak dua okudu. Davul zurna eşliğinde halay çeken Vali Mutlu ve beraberindekiler Dicle Barajı'nı feribotla gezdikten sonra ilçenin tarihi yerlerinde incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Hüseyin Avni Mutlu, Eğil'i Diyarbakırlıların bile birçoğunun gezmediğini belirterek, "Biz sadece dışarıya tanıtalım diye uğraşırken, aslında Diyarbakır'ı Diyarbakırlıya tanıtma gibi bir görevimizin de olduğunu biliyoruz. Bu geziye gelenlerin çoğunun buraları halen gezmemeleri önemli bir eksikliktir.

Diyarbakır'ın kalkınmasında en önemli araçlardan biri de turizmdir. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Elbetteki, en önemli sorunlarımızdan biri işsizlik diyoruz. Ama işsizliği sadece fabrika ile değil tarım ile değil, aynı zamanda turizm potansiyelini geliştirerek de çözme imkanımız var. Bu konuda da Diyarbakır bu bölgenin en önemli illerinden birisidir. Daha yoğun bir şekilde çalışmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?