7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Vali'nin Silvan ve Hazro incelemesi

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Silvan ve Hazro ilçelerinde devam eden yol çalışmalarını inceledi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu Silvan ve Hazro ilçesinde yapımı devam eden çalışmaları yerinde görmek amacıyla ilçelere ziyarette bulundu. Vali Mutlu'ya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kırsal Kalkına ve Uygulama Daire Başkanı Baran Çetin eşlik etti. Vali Mutlu yaptığı açıklamada, yolların zamanında bitirileceğini belirterek "Sezon itibariyle özelikle yolarımızda gerek karayollarımız gerekse köy yolarımızda şantiyelerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedeflediğimiz gibi planlandığımız şekilde
zamanında bitirileceğini tespit ettik.

Özelikle Hazro'da tamamlanmasını istediğimiz bazı asfalt çalışmalarında planlandığı şekilde KÖYDES kapsamındaki faaliyetlerin hızla yürüdüğünü görmekten mutluluk duyduk. Hazro Kaymakamlığın Hazro'daki bayanların istihdamına yönelik tekstil atölyesinin yapım çalışmaları istediğimiz şekilde gidiyor. Silvan'da da şu anda geçen sene başlatmış olan ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yine Silvan'da Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği marifetiyle yürütülen Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığı'nın denetimini takip ettiği Silvan Diyarbakır ulaşım yolunun Duble yol yapma faaliyetlerimiz devam ediyor. Geçen yıl 42 kilometrelik yol çalışmaları bu yılda aynı şekilde devam etmektedir. Bazı kesimlerinin asfaltlandığını tespit ettik.

Önümüzdeki hafta da asfaltlama çalışmaları devam edecek. Ancak bitim aşaması Eylül ayı sonunu bulacak. Silvan'ın Diyarbakır'a bağlantı yolu da planlandığı şekilde hedefine ulaşacaktır. Bu çalışmaları yerinde gördük. Bütün ekiplere Kırsal
Kalkınma Dairesi'ne teşekkür ediyorum. Bizim için önemli bir yol yine aynı çalışmalarımız Bismil İpek Yolu'nda da aynı şekilde devam etmektedir. Bu yoları zamanında açtırmak için gayret saf ediyoruz.

Temin edilmiş olan ödeneklerle süratli bir şekilde yapılmaktadır ve hiçbir sıkıntımız yoktur. Bu yoları vatandaşlarımıza bir an önce açmak için çok büyük bir gayret sarf etmekteyiz. İnşallah bu yolarımızın bitmesiyle birlikte Diyarbakır yolunun çok konforlu bir sürüş sağlayacağız. Kazaların olmasını hiçbir zaman arzu etmedik. Bu yolda geçen vatandaşların çalışmalarından memnun olduğunu ifade ediyorlar. Ödenek konusunda bizleri yalnız bırakmayan Bakanlığımız ve Karayollarımız olmak üzere kendilerine teşekkür ettiğimi ifade ediyorum" dedi.
Vali mutlu Daha sonra Hazro'ya bağlı Hondrof köyü bölgesinde petrol arama çalışmalarını sürdüren Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışmalarını inceledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 12:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?