2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Vatandaş tavuk etine yöneldi

Diyarbakır'da vatandaşlar, 1 kilo kırmızı et fiyatına 8 kilo tavuk aldıklarını belirterek, artık beyaz eti tercih ettiklerini söyledi.

Diyarbakırlı vatandaşlar, et fiyatlarının pahalılığından dolayı ellerinden tavuk etine yöneldi. Tavuk satıcısı Ahmet Demir, tavuk satışlarında rağbet patlaması yaşadıklarını belirterek, "1980 yılından beri beyaz et satıyorum. Birkaç yıldan beridirki tavuk etine rağbet süperleşti. Her eve giren bu et, her köye başında da döner olarak halkımıza satılıyor. Diyarbakır'da günde tonlarca tavuk eti satıyoruz. İşlerimizden çok memnunuz, bizimle birlikte müşterilerimizde memnun. Sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar tavuk eti satıyoruz. En iyisinin kilosu 5 TL" dedi.

Evinde devamlı olarak tavuk eti tükettiğini söyleyen Sevim Senar ise, "Bizler artık ekonomik koşullarımızı düşünerek, bir kilo ete 40 TL vereceğimize 8 kilo tavuk eti almayı tercih ediyoruz. Birçok zamanda bu şekilde davranıyoruz. Beyaz etle sıhhatimizi koruyoruz, bununla birlikte çeşitli yemekler yapıyoruz. Hiç değilse ne yediğimizi ve ne aldığımızı biliyoruz. Aile bütçemizede büyük katkıda bulunmuş oluyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2012 Çarşamba 17:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?