8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Vatandaşlar saldırıyı protesto etti

Diyarbakır'da vatandaşlar, düzenledikleri protesto gösterisiyle saldırıyı kınadı. 

12 Eylül tarihinde Koşuyolu Parkı yakınlarında meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından kentte 3 gün yas ilan edildi. Sabah saatlerinde kentte bazı esnaflar kepenk kapatarak tepkisini dile getirirken, patlamanın meydana geldiği yerde toplanan bir grup vatandaş da mum yakarak bıraktı. Burada kısa bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlhan Diken, bu acının sadece hayatını kaybedenlerin acısı olmadığını, acının tüm ülkenin acısı olduğunu söyledi. 

Diyarbakır Kadın Platformu Sözcüsü Suzan Mehmetoğlu ise, saldırıyı gerçekleştirenlerin 6 aylık bebekleri öldürerek kendilerini tatmin ettiklerini söyleyerek, "Bu saldırı Türk-Kürt halkı arasında düşmanlık yaratarak gerginliğin tırmandırılmasını amaçlamaktadır" dedi.
Açıklamaların ardından grup, Ofis semtine doğru yürüyüşe geçti. Çeşitli sloganların atıldığı yürüyüşe polis izin vermezken, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı protesto yürüyüşü sırasında vatandaşlar ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Grup, polisin ikazı üzerine olaysız şekilde dağıldı.















İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2006 Perşembe 17:51:51
Güncelleme :14 Eylül 2006 Perşembe 17:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gamze bozdağ IP: 88.240.190.xxx Tarih : 16.09.2006 19:45:30
suzan mehmetoğlu adlı kişi hem kendini öne atarak tepkisini göstermiş ama kendisi ne mal oldugunu bilmiyor galiba.ben söyliyim kendisi pkknın ele başlarından biridir.ve halk bunu bilmiyor galiba asıl bu olayların tek sorumlusu suzan ve dıgerlerin başından çıkmaktadır.bu gibi olayları şiddetle kınıyoruz........ve halkımızın bırazda olsa gözlerini acmalarını istiyoruz.ölenlere rahmet,yakınlarına baş saglıgı diliyorum...