8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Ve ilk ameliyat yapıldı

DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ FAALİYETE GEÇTİ

Diyarbakır'da 5 ay önce binası tamamlanan ve bugünlerde faaliyete geçen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bölgede ilk kez kullanılan bir yöntem ile 86 yaşındaki Sait Gündüz'e Endoskopik Petrograd Kalanjio Pank Reatikaprofi (ERCP) ameliyatı gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır'da yaptırılan 678 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 20'ye yakın poliklinik ve yataklı servisin açılmasının ardından ameliyatlar da başladı. Uzman bir kadro kuran ve şu an itibari ile yaklaşık 700 personeli bulunan hastanede ilk ameliyat Sait Gündüz'e yapıldı.

Bölgede bulunan Devlet Hastanelerinde ilk kez kullanılan bir yöntem ile yapılan ERCP ameliyatı gerçekleştirildi. Yaşlı adamın safra kesesinde ve safra kesesi kanalında bulunan taşları ağızdan safra kesesine kadar indirilen bir hortum ile alınarak hiçbir dikiş ve kesime gerek kalmadığını belirten Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, "Hastanemiz hizmete girdiğinden bu yana ilk ameliyatımızı da son teknoloji ürünü olan bir sistem ile yaptık. Hastamız 86 yaşında olmasına rağmen safra kesesinde bulunan taşlar hiçbir şekilde kesik veya dikiş olmadan ağızdan 1 buçuk metre uzunluğunda bulunan kameralı kablo şeklindeki cihazımızı indirdik ve safra kesesi yolunda ve safra kesesinde bulunan taşları aldık. Hastamızın şu an sağlığı yerinde ve ameliyat olduktan 24 saat sonra taburcu olarak evine gidecek durumdadır" dedi.

Bölgede bulunan Devlet Hastanelerinde ilk kez kullanılan bu yöntem ile ameliyat olan Sait Gündüz ise doktorlara teşekkür ederken, sağlığının gayet yerinde olduğunu ve herkesin yeni açılan hastaneye gönül rahatlığı ile gelmesi gerektiğini söyledi.

DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ FAALİYETE GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 15:34:02
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 16:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?