7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Vektör mücadelesinin startı verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ilaçlama ekipleri vektör kontrolünde kışlak mücadelesinin startını verdi.

Diyarbakır'da vektör kontrolünde sivrisinek, tatarcık, karasinek, kene ve hedef popülasyonlara karşı kışlak mücadelesi başlatıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Nedim Yaşlı, vektör kontrol mücadelesinde kışlak mücadelesinin sürdürülmesi gereken üç önemli çalışma döneminin ilki olduğunu söyledi.

Çalışma periyotlarının kışlak, ilkbahar ve yaz periyotları şeklinde olduğunu ifade eden Yaşlı bu çalışma döneminin iki ana hedefi olduğunu söyledi. Yaşlı birinci
hedeflerinin; ilkbaharda yürütülecek çalışma öncesi yeni bir kaynak haritası oluşturmak ve elde edilen verileri mekanik mücadele için ilgili birimlerle paylaşmak olduğunu belirtti. İkinci hedeflerinin ise mikro klima etkisini gösteren alanda yaşamını sürdüren sivrisinek, tatarcık, karasinek, kene ve benzeri erginlere karşı mücadele yürüterek popülasyonu kontrol altında tutmak olduğunu bildiren Yaşlı, şunları söyledi:

"Kışlak mücadelesi kapsamında ilaçlanması hedeflenen alanlar, kent merkezindeki hayvan barınakları, kalorifer kazan daireleri, merkezi ısıtma sistemi geçiş noktaları, fosseptik çukurlar, rögarlar ve benzeri yerlerdir."

Çalışmanın 4'ü teknik eleman olmak üzere 22 personel tarafından yürütüldüğünü aktaran Yaşlı, çalışmaların 600 litre ilaç, 3 araç, 3 ekip ve çeşitli malzemelerle sağlandığını iletti. Nedim Yaşlı, "Hedefimiz; sıtmasız, sineksiz geçirilen yıllardaki başarıyı 2009 yılında da yakalamak ve daha yüksek başarılara taşımaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 18:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?