8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Vergiler için ikna komisyonu

Diyarbakır Merkez Sur Belediyesi içinde bulunduğu ekonomik darboğazı aşmak için öz gelirlerine yöneldi.

Emlak, çevre temizlik vergileri ve ilan reklam vergilerini şimdiye kadar ödemeyenler için Belediye Meclis üyeleri ve belediye personelinden oluşan ikna komisyonları kuruldu.

Emlak, çevre temizlik vergileri ve ilan reklam vergilerini bugüne kadar ödemeyenlere çağrıda bulunan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, "Ülkede yaşanan ekonomik krizlerden kaynaklı olarak İller Bankası'ndan gelen payımız çok düştü. Geçen yıl yaşanan kuraklıktan kaynaklı öz gelirlerimizden de düşüşler yaşandı. Şu an ancak personellerin maaşını ödeyebilmekteyiz.

Esnafa olan borçlarımızı ödeyebilmemiz için halkımızın da emlak, çevre temizlik vergileri ve ilan reklam vergilerini yatırmaları gerekmektedir. Belediyemizin tüm banka hesaplarına ve araçlarına Vergi Dairesi haciz koydurdu. Bizler de zorunlu olarak yönümüzü halkımıza çevirdik. Bugüne kadar vergisini vermeyen 750 mükellefe birebir ulaşarak durumumuzu anlatarak duyarlı olmalarını isteyeceğiz.

Bu amaçla Meclis üyelerimiz ve personellerimizden oluşan 12 komisyon oluşturduk. Halkımızın duyarlı davranarak vergisini ve arazi beyannamelerini zamanında vermelerini istiyoruz. Verilen her kuruş vergi hizmet olarak geri dönecektir. Şu an 750 mükelleften yaklaşık 4 milyon TL alacağımız var. Bir o kadar da beyannamesi verilmeyen gelirimiz olduğunu düşünmekteyiz" diye konuştu.

Vergi borçlarının ödenmesinde kolaylık amacıyla taksitlendirme de yapılacağını belirten Başkan Demirbaş, vatandaşları zor durumda kalmasını istemediklerini icra gibi zorunlu takibe gitmeden borçlarını yatırmalarını beklediklerini bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 12:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?