5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Vergileri kredi kartıyla tahsil edilecek

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü, yeni bir uygulamaya imza atarak emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergileriyle diğer para cezalarının kredi kartıyla tahsil edilebilmesini sağlıyor.


Yenişehir Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü, vergi ve diğer para cezalarını kredi kartıyla tahsil ediyor. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Hesap İşleri Müdürü İlyas Arslan, "Amacımız, nakit sıkıntısı yaşayan esnafın ve vatandaşın yükümlülüklerini yerine getirirken, günün olanaklarından faydalanmasını sağlamaktır. Emlak vergileri, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergileriyle diğer para cezalarını tahsil ediyoruz. Belediyenin parasal konulardaki tüm gelirlerini bu şekilde tahsil edebileceğiz" dedi.


Kredi kartıyla tahsilat uygulamasından sonra vatandaşların borçlarını taksitlendirebilmesi için belediye meclisine öneri sunacaklarını dile getiren Arslan, "Bu şekilde vatandaşımıza daha kolaylık sağlamayı düşünüyoruz. Bu çalışmayla belediye giderlerinin karşılanması konusunda büyük avantaj elde etmeyi planlıyoruz. Bölgede Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü dışında kredi kartı tahsilatı yapan herhangi bir belediye yok. Bu uygulamayla ilkler arasında yer aldık. Ayrıca gelecekte internet ortamında otomasyon sistemiyle tahsilat dönemi de başlatacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 12:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?