7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Voleybolculardan Baydemir'e ziyaret

Diyarbakır birincisi olan Diskispor Voleybol Yıldızlar A ve B takımında oynayan bayan sporcular Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Nilüfer ve Dicle Gençlik takımlarını yenerek il birinciliğini elde eden Diskispor voleybol takımındaki oyuncuları makamında kabul etti. Diskispor Kulüp Başkanı İhsan Uğur, Basın Sözcüsü Ekrem Yeşil ve Antrenör Kezban Ada ile birlikte gelen sporcuları Baydemir ile Sur Belediye Başkan Adayı Abdullah Demirbaş karşıladı. Diskspor Kulüp Başkanı Uğur şampiyon olmalarının çok önemli olduğunu ancak temelde iyi bir sporcunun alt yapısı sağlam, donanımlı ve iyi bir Diyarbakırlı olması gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Uğur, "Ben inanıyorum ki gün gelecek Türkiye birinci ligde oynayacaksınız" dedi.

Sporcuları kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir de tüm çabalarının gençlerin daha iyi bir ortamda yaşam sürdürmeleri için olduğunu söyleyerek, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Eminim aranızda bizim koltuğumuza oturacak olanlar vardır. Öyle bir nesil olmalıyız ki, gelişmiş dünyanın nesilleriyle aynı olgunluğu yakalamalıyız. Sporu salt futboldan ibaret görmüyoruz. Bölgemiz sporun tüm dallarında lisanslı oyuncu çıkartabilecek potansiyele sahip. Diskispor bu inançla pek çok takım oluşturdu" diye konuştu.

2009'da üç tane daha semt sahası açacaklarını söyleyen Baydemir özellikle dezavantajlı çocuklara ulaşacaklarını belirtti. Donanımlı bir nesil olmanın önemine değinen Osman Baydemir sporculara derslerine çalışmaları, bir müzik aleti çalmayı öğrenmeleri ve kendi ana dillerini iyi konuşmaları önerisinde bulundu.

Sur Belediye Başkan Adayı Abdullah Demirbaş da sporculara kitap okumaları önerisinde bulunarak Richard Bach'ın "Martı" adlı kitabını mutlaka okumalarını tavsiye etti. Bunun üzerine Baydemir de 27 oyuncuya kitap hediye etmek istediğini söyledi. Ziyaretin ardından oyuncular Baydemir'le hatıra fotoğrafı çektirdi

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 14:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?