8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Yanan eve son kez bakış

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir evde elektrik prizinden çıkan yangın evin kül olmasına sebep oldu.

Silvan İlçesi Kale Mahallesi'nde gece yarısı Mehmet Ali Algan'a ait evde elektrik prizlerinden kaynaklı çıkan yangında ev tamamen yanarken şans eseri can kaybı yaşanmadı. Dün gece saat 03.30 sıralarında 2 ailenin kaldığı evde yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken, ailenin zamanında evden tahliye edilmesi bir faciayı önledi.

Dumandan etkilenen 1 çocuk tedavi altına alındı. Silvan Belediyesi itfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları yaklaşık 2 saat sürdü. İtfaiye eri Kazım Korhan, "Evde bulunan buzdolabı elektrik prizinden kaynaklanan yangın kısa sürede diğer odalara sıçramış ve evde bulunan tüm yataklar yanmış. Yangına erken müdahalemize rağmen evde çok büyük bir hasara neden oldu. Dumandan etkilenen çocuğun sağlık durumu iyi, herhangi bir hayati tehlikeleri yok" dedi.

Yangından sonra ev sahibi Mehmet Ali Algan, "Uykudaydık duman kokusuyla uyandık, çocuklarımız dışarıda damda yatıyordu. Yangın çıkan odaya doğru koştuk içerdeki dolap yanmıştı. Kapıyı açmamızla dolap yere düştü ve ateş yayıldı, bağırma çağırma sesleriyle komşularımız yardımımıza yetiştiler. İtfaiyeyi aradık aradan 15 dakika geçmeden itfaiye geldi. Bu evde 2 aile ve dokuz kişi yaşıyor. Beş çocuğumuz okuyor hiçbir gelir kaynağımız yok. Bu 5 çocuğumuzu zorlukla okutuyorduk. Şimdi sığınacak bir evimiz bile yok.

Çocuklarımızın ve bizim hiçbir elbisesi ve ayakkabıları bile kalmadı, komşularımız şimdilik üstümüze giyecek bir şeyler verdi. Hiçbir erzakımız kalmadı. Dolaplardan tutun halılara kadar hepsi yanıp kül oldu. Artık evde tek bir iğnemiz bile kalmadı. Yetkililerden bize yardım elini uzatmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 17:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuba IP: 88.247.66.xxx Tarih : 10.06.2009 18:17:19

yazık yaa ne olursa bu fakırlere oluyor cok üzüldüm