8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Yanmayan sokak lambalarına tepki

SİLVAN'DA VATANDAŞLARDAN SOKAK LAMBALARININ YANMAMASINA TEPKİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde mahallelerin direk lambalarının yanmaması nedeniyle mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Silvan'da Kale ve Bağlar Mahallelerinde bulunan direklerin lambalarının yanmaması vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Bağlar Mahallesi Muhtarı Adil Sevunç, yanmayan sokak lambaları nedeniyle birçok yere başvurduğunu söyleyerek, "Daha önce bu durum için Silvan TEDAŞ'a başvuruda bulundum ama hiçbir çalışma yapılmadığı için Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ne gittim. Bana Silvan'a gelen malzemenin bölgedeki hiçbir ilçesine malzeme gitmediğini söylediler. Silvan'daki TEDAŞ a gittiğimde de bana her seferinde

ampul olmadığını belirtiyorlar. Artık biz de şaşırdık nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Buradan geçen vatandaşlar korku içinde geçiyorlar. Bütün hırsızlar karanlıktan faydalanarak hırsızlık yapıyorlar. Bu sorunlarımızı daha önce Diyarbakır Milletvekilimiz Sayın İhsan Aslan'a bildirdim, milletvekilimizin sorunların çözülmesi için talimat vermesine rağmen hiçbir çalışma yapılmadı. Sadece benim mahalle değil Silvan'ın bütün mahalleleri aynı sorunu yaşamaktadır. Gece vatandaşlar karınlıktan evlerinden

çıkamıyorlar. Çıkmak için el feneriyle geçmek zorunda kalıyorlar. Türkiye'nin hangi ilçesinde vatandaşların elfeneriyle evlerine gidip geliyorlar. Yeter artık yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Bu sokaktaki lambaların bir an önce onarılmasını ve lambaların yenilenerek yanar hale getirilmesini istiyorum" dedi.

Kalle Mahallesinde oturan Ramazan Ejderoğlu ise, "Ben esnafım. Sabah 07.00'de işe gidiyorum akşam 11.00'de eve geliyorum. Bu saatte hava karanlık oluyor. Sokağımızdaki lambaların da hiçbirisi yanmıyor. Karanlıkta tedirgin oluyorum" diye konuştu.

TEDAŞ yetkilileri, "Personel eksikliği nedeniyle çalışmaları yetiştiremiyoruz. Önümüzdeki günlerde kırılan bütün lambaları değiştirmek üzere çalışmalar yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

SİLVAN'DA VATANDAŞLARDAN SOKAK LAMBALARININ YANMAMASINA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 12:53:03
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 14:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?