7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yapılanları görmezden gelemeyiz!

TÜRK EĞİTİM-SEN DİYARBAKIR ŞUBESİ'NDEN AÇIKLAMA

Türk Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Bürhan, eğitim yönetimiyle ilgili gelişmeler ve atamalar ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Bürhan dernek binasında basın toplantısı düzenlendi. Bürhan, son yıllarda Diyarbakır'da 400'ü aşkın okul ve kurum müdürlüğünde vekil/geçici yöneticilerin iş başında olduğunu belirterek, "Yıllardır bu konu siyasilerimiz tarafından suistimal edilmiş, hak etmeyen, layık olmayan kişiler torpil, adam kayırmalar ile bu makamları işgal etmişti. Bu uygulama çok kötü sonuçlar doğurmuş, liyakatsiz ve vasıfsız okul yöneticileri nedeniyle ilimiz SBS ve ÖSS gibi ülke genelinde yapılan sınavlarda büyük başarısızlıklara maruz kalmış ve Diyarbakır'ın 75-80'inci sıralarda yer almasına neden olmuştur. Türk Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi olarak bu yaşanan haksızlıklara, hukuksuzluklara, öğrencilerimizin, velilerimizin ve eğitim çalışanlarının mağdur edilmelerine hiçbir zaman sessiz kalmadık, menfaat odaklarının peşini bırakmadık. Geldiğimiz noktada Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınava dayalı yönetici atama yönetmeliği hazırlaması sonucu 28 Ocak'ta diğer illerle eş zamanlı ilimizde de yönetici atamaları yapıldı. Bu kadar yıl sonra asil yöneticilerin atanması sevindirici olmakla beraber yapılanları görmezden gelemeyiz" dedi.

Bürhan, 28 Ocak'ta yapılan yönetici atamasında bazı yanlışlıklar tespit ettiklerini bildirerek, "21 Ocak'ta başvuruların başlamasından sonra bile birçok ilçemizde teşekkür ve takdir belgesi verilmiştir. Verilen bu belgeler bazı yandaşlara üstünlük sağlamış, müdür olarak atanmışlardır. Bu nedenle gerçek hak sahipleri mağdur edilmiş, hakları gasp edilmiştir. Bazı yönetici adayları kendilerini geçmiş yıllarda müdür, yetkili olarak veya kurucu müdür olarak çalışmış gibi göstererek fazladan puan almışlardır.

Bunların belgeleri komisyonca dikkatli incelenip araştırılmamıştır. Nitekim atamalar yapıldıktan sonra bu fark edilmiş ve bazı okullarda iptaller olmuştur. Diğer illerde kimlerin kaç puanla hangi okullara atandıkları hemen ilan edilmiştir. Ancak Diyarbakır'da listeler ilan edilmemiş, gizli-saklı tutulmuştur. Türk Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi olarak hakları gasp edilen üyemiz olsun olmasın, bütün yönetici adayları adına bu haksızlıkların peşini bırakmayacağız. Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde atamalardan hemen önce takdir ve teşekkür belgesi verilen yöneticilerin listesini temin edip kamuoyu ile paylaşacağız. Bu insanları deşifre edeceğiz. İnsanların makamları hak etmesinin, şahsiyetli bir yaşam sürmesinin, şeref ve haysiyetin her şeyin üstünde olduğuna inanmaktayız'' ifadelerini kullandı

Bürhan, okul ve kurumlarda yönetici olan birçok kişinin geçici görevle il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde, şube müdürü ve müdür yardımcısı olarak çalıştığını belirterek, ''İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şu anda idareci kadrosu boş olmadığı halde fazladan yedi şube müdürü ve müdür yardımcısı görev yapmaktadır. Bu durum ilçe milli eğitim müdürlüklerinde de aynı şekildedir. Bu geçici görevlendirmeler ile boşalan okul müdürlüklerine yine eski yöntem ile liyakat sahibi olmayanlar getirilmekte, böylece okullarımızda huzur ve kalite düşürülmektedir'' iddiasında bulundu.

Bürhan, ''Bütün bu hukuksuzluklara rağmen hak ederek ataması yapılan okul ve kurum müdürlerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 15:13:01
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 15:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?