8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Yaralı sedyeden düştü

Muş'tan Diyarbakır istikametine gelmekte olan ve kaçak göçmenleri taşıdığı öğrenilen bir minibüsün şarampole uçması nedeniyle 3 mülteci hayatını kaybetti,  kazada yaralanan 16 mülteciden biri uçak ambulans ile Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne getirilirken sedyeden yere düşürüldü.

Sabah saatlerinde Muş'tan Diyarbakır'a gelmekte olan plakası ve sürücüsü henüz belirlenemeyen kaçak mültecileri taşıyan bir minibüs Muş-Kulp karayolunun 60. kilometresinde şarampole yuvarlandı. Meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 3 kaçak mülteci hayatını kaybederken 4'ü ağır 16 kişi yaralandı. Yaralılar Kulp Devlet Hastanesi ve Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Meydana gelen feci kazanın ardından uçak ambulans ile Diyarbakır'a getirilen ağır yaralı bir mülteci uçak ambulanstan indirildikten sonra sedyeye bindirildi. Sedyeye bindirilen yaralının başında 7 kişi olmasına rağmen yaralı mülteci yere düşürüldü. Herkesin şaşkın bakışları arasında yere düşen ağır yaralı, sağlık ekipleri tarafından tekrar sedyeye bindirildi. Sedyeye bindirildikten sonra ambulansa konulan yaralı hemen tedavi altına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 14:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysi yıldız IP: 78.165.82.xxx Tarih : 25.07.2009 19:04:08

Olayı dikkatlice izlerseniz  sedyenin ön  tekerleginde  meydana gelen teknik bi arızadan  dolayı meydana geliyor ve ne yazık ki hasta düşüyor  burada saglık görevlilerini suçlamak yanlıştır  ve ne yazık ki bakanlık hemen soruşturma açmış ALLAH yardımcıları olsun