7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yardım dağıtımında bildik manzaralar yaşandı

Diyarbakır Ticaret Borsası’nın yoksul vatandaşlara Ramazan dolayısıyla dağıttığı gıda yardımını almak isteyen kadınlar, izdihama neden oldu. Gıda yardımı almak isteyen kadınlardan kimileri hayatlarını tehlikeye atarken, kimileri de yardım paketini alabilmek için birbirine girdi.

Diyarbakır Ticaret Borsası’nın geleneksel hale getirdiği yardım dağıtımında, 1 paket yağ ve makarna alabilmek isteyen kadınlar, birbirlerini ezdiler. Yardım alabilmek için saatlerce sıra bekleyen kadınlar, yardım dağıtılan alana girebilmek için her türlü yolu denediler.

Kimi kadınlar uzun süre sıra beklerken, kimileri de uzun ve tehlikeli demir şişlerden atlayarak yardım dağıtılan alana koştu. 5 kilo gram yağ veya makarna için hayatlarına hiçe sayan kadınların yüksekten atlamaları dikkatlerden kaçmadı.

Yardım dağıtımında ayrıca, görevli memurların, yardım alabilmek için mücadele eden kadınlara zaman zaman sert davranışları dikkat çekerken, bazı sivil görevliler ise yardım almak için gelen çocukları yaka paça uzaklaştırdı.

Avrupa Birliği (AB) için müzakere tarihi almaya günler kala, Diyarbakır’da yaşananlar, işsiz ve aç insan gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 13:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?