7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yaşlılara yankesici tuzağı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine dadanan hırsızlar yaşlıları gözlerine kestirerek ceplerindeki parayı alıp kayıplara karışıyor.

İlçeyi mesken tutan hırsız ve yankesiciler genel olarak Hükümet Konağı'na yaya olarak gelen yaşlıları hedef alıyor. 1 hafta içerisinde yaklaşık 6 kişinin paralarını gasp eden hırsız ve yankesiciler yaşlıların korkulu kabusu oldu.

Dicle ilçe merkezine giren yankesiciler genelde Hükümet Konağı etrafında av arıyor. Hükümet Konağı'nda işleri biten Dicleli vatandaşlar ilçe merkezine yaya olarak gelirken, özel otomobil yanlarında durup, 'Şehir merkezine bırakalım' diyerek hedeflerine ulaşıyorlar. Hırsız ve yankesicilere parasını kaptıran Mehmet Selim Akodun, "Hükümet konağında işlerimi bitirdim yanıma bir araç yaklaştı. Güneşli havada gidemezsin gel seni götürelim. Ben de insanlık yapıyorlar diye bindim. Üç yol kavşağında indiğimde yelek cebimde, kimliğimi ve 250 TL paramı alarak kayıplara karıştı" dedi.

Koru köyünden gelen 65 yaşındaki Hacı Zülfü Kaya, "Otomobile bindim şoför bana arabanın cant kapağının düştüğünü pencereden bakmamı istediğini söyledi. Ben pencereden baktığımda 825 TL paramı cebimden aldığını hissettim" diye konuştu.

Aynı otomobildekiler Zülfü Aydın'ı da belediye önünden alarak 420 TL'sini gasp etti. Son olarak da 27 Mayıs Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet Andinç, Dicle Kaymakamlığı'ndan şehir merkezine getirilirken 3 dakika içerisinde cebindeki 500 TL'nin alındığı söyledi.

Hırsız ve yankesicilere paralarını kaptırdıklarını ileri süren yaşlılar, Dicle Emniyet Amirliği'nden bu konuda çalışma yapmalarını isteyerek hırsız veya yankesicilerin yakalanmasını bekliyorlar.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 11:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?