7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yatırım için Diyarbakır'da

Avrupa Ekonomik Kalkınma Konseyi İspanya Başkanı Dear Enrigue Aguirrezabala, genel merkezi Diyarbakır'da bulunan Avrasya, Arap, Afrika Ekonomik Kalkınma Konseyi'nin davetlisi olarak Diyarbakır'a geldi.

Hava alanında EEDC Konsey Başkanı Necati Bulak ve konsey çalışanları tarafından karşılanan Aguirrezabala, ardından EEDC Genel Merkezi'ne geçti. Burada çiçeklerle karşılanan Aguirrezabala ve eşi, Diyarbakır'a geliş amaçlarıyla ilgili bir açıklama yaptılar. Diyarbakır'a yatırım amacıyla geldiğini belirten Aguirrezabala, "Buraya iş getirmek ve yatırım için geldik. Güzel insanların olan, fazla imkanı olmayan bir yere imkan sunmak, yurt dışındaki iş potansiyellerini buraya sunmak, Necati Bulak ile daha yakın çalışmak, gruplarımızı ve güçlerimizi birleştirip daha güçlü olmak için buradayız" dedi.

Aguirrezabala, İspanya'daki konsey fonundan Diyarbakır EEDC fonuna 20 milyar dolar aktarılacağı müjdesini verdi. Daha sonra EEDC merkezini gezen Aguirrezabala ve beraberindekiler, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. EEDC Merkezi'ndeki incelemelerin ardından akşam yemeğine geçildi. İlk kez Diyarbakır'a gelen Aguirrezabala, yemekte Diyarbakır kültürüne ve yemeklerine hayran kaldığını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 15:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?