7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yavru köpekler Diyarbakır'da

Ağrı'da geçtiğimiz hafta ağır kış şartlarına dayanamayarak ölen anne köpeğin ardında bıraktığı beş yavrusuna Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi sahip çıktı. 

Ağrı'da hasta olan ve aşırı soğuklara dayanamayarak ölen anne köpeğin başında ağlayan yavru köpeklerin haberi Türkiye'deki tüm hayvan-severleri harekete geçirmişti. Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevgi Ekmekçiler'in önerisi ile yavru köpekler Ağrı'dan Diyarbakır'a getirildi. Ağrı Belediyesi sorumlu veterineri Edibe Yıldırım ve beraberindeki sağlık ekibi tarafından 6 saatlik yolculuktan sonra yavru köpekler Diyarbakır'a getirildi. Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlu veteriner hekimi Vesile Karakuş ile Ağrı Belediyesi sorumlu veteriner hekimi Edibe Yıldırım arasında imzalanan tutanaktan sonra yavru köpekler Bakımevi'ne yerleştirildi. 

Yavru köpekleri sahiplenmekten gurur duyduklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Nedim Yaşlı, çok yönlü sağlık kontrolünün ardından yavruları barınağa yerleştireceklerini söyledi. Kimliklerinin ve aşı kartlarının hazırlanacağını söyleyen Yaşlı, yavruları barınaktaki diğer hayvanlarla birlikte sevgiyle büyüteceklerini belirterek, "Bu yavrular Ağrı'nın bize emanetidir" dedi. 

Yavru köpekleri altı saatlik yol kat ederek getiren Ağrı Belediyesi sorumlu veterineri Edibe Yıldırım ise, köpeklerin barınağa getirilememesi halinde eksi 28 dereceye varan soğuklar nedeniyle öleceklerini söyledi. Ağrı'da bir hayvan barınağı olmadığını da kaydeden Yıldırım, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi sayesinde yavruların güvenli bir yere kavuştuğunu söyledi. 

Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevgi Ekmekçiler de, Diyarbakır barınağının herkese ait olduğunu, beş yavru kardeşe güven içinde bakacaklarını ifade etti. Ağrı Belediyesi sorumlu veterineri Yıldırım ile beraberindekiler, barınağı gezerek nasıl işlediği konusunda bilgi alırken yavru köpekler veteriner Karakuş ile Akın Koçhan tarafından muayene edildi. Bir yavrunun uzun süre açlığa bağlı olarak hasta olduğu teşhisi konuldu. Köpeklerin bir süre sağlık kontrolünde tutulduktan sonra yaşıtlarının arasına bırakılacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 13:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?