7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yaz kampına muhteşem final

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği Çocuk Yaz Kampı havaifişekler altında ve kamp ateşi etrafında çekilen halaylarla sona erdi.

Final gecesinde Doğal Ritm Orkestrası da bir gösteri yaptı. Diyarbakır'da yaşayan ve hiçbir şekilde tatil imkanı bulamayan 740 çocuğun, 8 grup halinde bir hafta boyunca sanat ve sporla tanıştıkları yaz kampı, görkemli bir finalle sone erdi.

Günün erken saatlerinden itibaren bir taraftan eve dönüş için valizlerini hazırlayan çocuklar, diğer taraftan akşamki gösterileri için son provalarını yaptılar. Geçtiğimiz günlerde Atina'da yaşamını yitiren sanatçı Aram Tigran'ın Ey Dilbere türküsü eşliğinde açılışı yapılan gecede çocuklar sanatçıyı andı. Gezin Belediye Başkanı Fethi Aydın ve Gezinlilerin de katıldığı festival havasındaki gece, kampa katılan çocukların çatal, kaşık, plastik kovalar, el arabası, pet şişeler, cezve ve kapaklar gibi gündelik eşyaların kullanıldığı Doğal Ritm Orkestrası'nın performansı ile başladı. Mamoste Şerko'nun elinde çay kaşıkları ile yönettiği 75 kişilik kızlı erkekli Doğal Ritm Orkestrası Gezin halkından büyük alkış topladı.

Doğal Ritm Orkestrası performansının ardından konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Şimşek, çocukların göstermiş olduğu performansa çok şaşırdığını söyledi. Şimşek, performanslarından dolayı çocuklar ve eğitmenlerini tebrik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in sanatçı Aram Tigran'ı son yolculuğuna uğurlamak için Brüksel'de bulunmasından dolayı kapanış gecesine katılamadığını söyleyen Şimşek, çocuklara Baydemir'in selamlarını ileterek, "Söz konusu çocuklar olduğunda dünya ve zaman duruyor. Çocuklar büyük zorluklar içinde, büyük haksızlıklara uğruyorlar.

Çocuklara mahkemelerde on yıllarca cezalar veriliyor. Gönül isterdi ki çocuklarımız oynasın, sevinsin. Gönül isterdi ki hayallerini gerçekleştirebilsinler. Ama uygulanan kötü politikalardan dolayı isteniyor ki çocuklarımızın hayalleri ve umutları körelsin. Ama çocuklarımızın önünün açık olduğundan umutluyuz. Çocuklar umuttur, çocuklar geleceğimizdir. Çocuklarımız bu toprakların geleceğidir. Bu yüzden bu çocuklar için ne yaparsak azdır" dedi.

Şimşek daha sonra Çocuk Şube Müdürü Kadir Göğer ile birlikte kamp ateşini tutuşturdu. Çocuklar ellerinde aletlerle kamp ateşinin etrafında şarkılar söyleyerek dönmeye başladılar. Gezin sakinleri de halkaya katılarak saatlerce türküler eşliğinde halaylar çektiler. Görkemli bir havaifişek gösterisinin yapıldığı gecede sazlarının ve mikrofonlarının başına geçen çocuklar küçük bir de dinleti sundular. Gecenin sonlarına doğru sönmüş kamp ateşinin etrafında oturan çocuklar, eğitmenlerine sarıldılar ve arkadaşları ile vedalaştılar.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıl önce başlatılan Çocuk Yaz Kampı, Elazığ'ın Gezin beldesindeki Hazar Gölü Sosyal Tesisleri'nde 20 dönümlük arazi üzerine kuruldu. İçinde 2 adet havuzu, voleybol ve futbol gibi spor dallarıyla uğraşabilecekleri alanların bulunduğu kampta çocuklar sanatın ilk kıvılcımlarının çakıldığı sanat dalları ile tanıştı.

Kamptaki resim, müzik, tiyatro gibi sanat dalları, satranç, voleybol, masa tenisi, futbol ve yüzme gibi spor dalları ile çocuk hakları ile ilgili tüm etkinlikler Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü'nün uzman ekibi tarafından sürdürüldü. Kampa katılan çocuklara ayakkabı, çanta, havlu, diş fırçası ve macunu, şampuan, tişört, şort ve şapkalarının olduğu bir çanta verildi, kamp süresince günde 3 öğün yemek dahil bütün ihtiyaçları karşılandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 15:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?