7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yeni parklar açıldı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi'nin arka bahçe düzenleme çalışmaları kapsamında yapımını tamamladığı 4 bin 800 metrekare büyüklüğündeki 2 park hizmete açıldı. 

Yenişehir Belediyesi'nin Kurt İsmail Paşa 2. Sokak'ta çalışmalarını yürüttüğü Gül Kadın ve Mem u Zin parkları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde düzenlenen bir törenle açıldı. 

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, yazar Eşber Yağmurdereli ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. İlk olarak 2 bin 700 metrekare büyüklüğündeki Gül Kadın Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Anlı, parkın çok büyük olmadığının farkında olduklarını belirterek, "Bu bölgede arka bahçe çalışmalarıyla yeni yaşam alanları oluşturmak istediğimiz mesajını vermek istedik. Yeniden hemşehrilik hukukunu, iletişimini sağlamak istedik. Bu bölgedeki yeşil ihtiyacını bir nebze de olsun gidermekti amacımız. Burası daha önce çöplerin ve olumsuzlukların bulunduğu bir alandı. Hijyenik standartlarda çocuklarımızın yaşayabilecekleri bir alan oluşturduk" diye konuştu. 
Çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Anlı, desteklerini sunan büyükşehir, ilk kademe belediyeleri ve sivil toplum örgütleriyle halka teşekkür etti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, parkın küçük olmakla birlikte felsefesinin çok büyük ve derin olduğunu dile getirdi. Çok uzun yıllar önce kent planlanıp inşa edilirken bu ihtiyaç alanının düşünülmediğine dikkat çeken Baydemir, "Önemli olan imkansızı başarabilmek, yaratıcı olabilmektir. Bu parklar, olanaksızlıkları aşmanın ifadesidir. Yenişehir ve Bağlar halkının bu iki belediyemizin bu projesine destek vermesini bekliyoruz" dedi. 

Daha sonra Mem u Zin Parkı'nın açılışını gerçekleştiren belediye başkanları, vatandaşlarla sohbet etti. İsimleri, anket çalışması sonucunda belirlenen Mem u Zin Parkı 42 bin, Gül Kadın Parkı ise 50 bin 589 YTL'ye mal oldu.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 16:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?