7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yenişehir baştan sona yenileniyor

Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün Yenişehir Semti genelinde başlattığı yol yapım çalışmaları kapsamında, yaklaşık 70 bin metre karelik alana parke döşemesi yapıldı. 

Yenişehir'den geçen yıldan bu yana sürdürülen yol yapım çalışmaları, havaların ısınmasıyla hız kazandı. Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Mahallesi'nde 43 sokaktan 23'ünde çalışmalar tamamlanarak, yaklaşık 25 bin metrekarelik alana parke taşı döşendi. Aynı çalışma kapsamında İplik Mahallesi'ndeki 9 sokakta 18 bin metrekarelik alana parke döşemesi yapılırken, Sanayi Mahallesi'nde de 10 bin metrekarelik alanda da çalışma yürütüldü. Fen İşleri Müdürlüğü'nün yol yapım çalışması yürüttüğü Ben-u Sen Mahallesi'nde de 15 bin metrekarelik alana parke taşı döşenirken, Toplu Konut'ta da bin metrekarelik alanın da yol yapım işleri tamamlandı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mahir Akgün, geçen yıl başlattıkları çalışmaları havaların ısınmasıyla yoğunlaştırdıklarını söyledi. Sokakların dar olması nedeniyle iş makinelerini kullanmakta zorlandıklarını, bunun da çalışmayı zorlaştırdığını dile getiren Akgün, buna rağmen önemli bir düzey yakaladıklarını ifade etti. Akgün, "Fen İşleri Müdürlüğü olarak, Ben-u Sen Mahallesi'nde şimdiye kadar girilemeyen sokaklara girdik. Eylül ayında Feritköşk Mahallesi'ne gireceğiz. Yine bu yılki çalışma programımızda Şehitlik Semti de bulunuyor. Yaklaşık 70 bin metrekarelik alanda yürüttüğümüz çalışmanın maliyeti yaklaşık 600 bin YTL'yi buldu. Yenişehir bölgesinde yol yapım çalışması yürüteceğimiz yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alan var. Bunu da gelecek yıla kadar tamamlayacağız. Bu çalışmada kullandığımız parke taşlarını kendi şantiyemizde üretiyoruz. Kendi ürettiğimiz taşları, kendi emeğimizle ve mahalle sakinlerinin desteğiyle döşüyoruz. Bu çalışma tamamlandığında Yenişehir'de yolsuz mahalle kalmayacak" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 15:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?