8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Yenişehir Belediyesi'nde halk toplantısı

DİYARBAKIR'DA YENİŞEHİR BELEDİYESİ'NİN HALK TOPLANTISI

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi bir yıllık çalışma, proje ve hizmetleri halk toplantısında halkın bilgisine sundu.

Sanayi Mahallesi'nde yapılan halk toplantısına Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Mehdi Perinçek, BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk, BDP Yenişehir İlçe yöneticileri, Kandil ve Mahmur'dan gelen grubun temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mahalle toplantısında bir konuşma yapan BDP PM üyesi Mehdi Perinçek, siyasal sürecin geldiği noktayı kısaca açıkladıktan sonra birlik beraberliğe değinerek, hükümetin referanduma sunduğu

anayasa değişikliğine destek vermeyeceklerini söyledi. Perinçek, "Önümüze bir sandık gelecek yakında. Partimizin almış oluğu bir karar var. Bu karar gereği sandığa gitmeyerek anayasa değişikliğine destek vermeyeceğiz" dedi.

Daha sonra söz alan BDP İl Başkanı Nijad Yaruk, Kürtçe'nin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, AK Parti'yi eleştirdi. Yaruk, Yenişehir Belediyesi'nin hizmet kalitesini halk toplantıları ile test etmesinin Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydederek, bu anlayışın tüm Türkiye'ye egemen olmasını diledi.

Halk toplantısında belediyenin çalışmaları, vizyonu ve hedefleri konusunda konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, belediye hizmetlerini ayrıntılı olarak halkın bilgisine sunarak, yapılan tüm çalışmaların arkasında olduklarını dile getirdi. Kurbanoğlu, "Bu toplantının ismini koymak gerekiyorsa hesap verme toplantısı en iyi isim olur. Yürüttüğümüz çalışmalarda hesap verilebilirlik çok önemlidir. Çünkü biz HEP, DEP, ÖZDEP, HADEP, DEHAP, DTP ve BDP'nin siyasi geleneğinden geliyoruz.

Yenişehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarda şeffaflığı çok önemsemekteyiz. Belediyemizin aylık gelir- gider durumunu herkese duyuruyoruz. Gelirimizi giderimizi öğrenmek isteyen her vatandaş kalem kalem öğrenme imkanına sahiptir. Aylık olarak gelir-giderimiz belediyemizin panosunda her ay düzenli olarak asılmaktadır" dedi.

Kurbanoğlu, "Kadın birimimiz EPİ-DEM aracılığıyla kadınlara psikolojik destek sunmaktayız. Onlara Kürtçe, Türkçe ve İngilizce kurslar vermekteyiz. Aynı zamanda Belediye İş Sendikası Diyarbakır Şubesi ile yaptığımız sözleşmede kadınlara pozitif ayrımcılık maddesi ekledik" ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR'DA YENİŞEHİR BELEDİYESİ'NİN HALK TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 14:10:04
Güncelleme :13 Haziran 2010 Pazar 14:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?