5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Yenişehir Belediyesi'nden bir ilk daha

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi, bir ilke daha imza atarak, Ramazan ayında 7 bin yoksul vatandaşa 350 bin YTL tutarında alışveriş çeki dağıttı.


Yenişehir Belediyesi, Ramazan ayında yardım paketi dağıtmak yerine alışveriş çeki dağıtarak yoksul vatandaşların rencide olmadan ihtiyaçlarını güvenli şekilde gidermelerini sağladı. 7 bin yoksul aileye 50'şer milyon olmak toplam 350 bin YTL tutarında alışveriş çeki dağıtan belediye, belediye kuruluşu olan Tigris Market'ten ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşları daha sonra otobüslerle evlerine bırakıyor. Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Erden, yaptıkları yardıma hayırsever iş adamlarının da katkıda bulunduğunu belirterek, "Belediyemiz gerçekleştirdiği bu yardımla bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Daha önce belirlenmiş gıdalar, paketler halinde insanların evine götürülüyordu. Şimdi insanlarımız, kendi ihtiyacını kendisi karşılıyor. Aynı zamanda insanlarımızın rencide olmasının önünü kestik" dedi.


Tigris Market Müdürü Can Demirçınar ise, belediyenin daha önce yaptığı yardımların izdihama yol açtığını ifade ederek, "Şimdi insanlara çek veriliyor ve herkes istediği ürünü satın alabiliyor. Böylece yeni uygulama amacına ulaşmış oldu. Diğer belediyelerin de sadece Tigris Market değil, diğer marketlerle yapacakları bu gibi anlaşmalar, hem izdihamı hem de insan onurunu kurtaracaktır" diye konuştu.


Alışverişlerini güvenli ve temiz ortamda yapan vatandaşlar ise uygulamadan memnun kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 10:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?