5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Yenişehir Belediyesinden hacze tepki

Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, belediye hesaplarının bloke edilmesi ve tüm gayrimenkullerinin haczedilmesine tepki göstererek, uygulamanın kötü ve art niyetli olduğunu öne sürdü.


Belediye Başkanı Fırat Anlı, Belediye-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan, Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Şiyar Nezan ve belediye personeli ile birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, hesaplarının bloke edilmesi ve tüm gayrimenkullerinin haczedilmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Anlı, 10 günden bu yana vergi dairesine olan borçlarından dolayı yapılan uygulamanın sona erdirilmesi için görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Çok umutlu olduğumu da ifade etmek istemiyorum. 22 Temmuz seçimleri sonrasında ortaya çıkan tablo, demokratik halk iradesine karşı antidemokratik birtakım müdahalelerin zemini olarak görülmüştür. 3 bin 200 belediye arasında son 20 yılını çatışma ve göçle geçirmiş bir belediye, desteklenme, en azından pozitif ayrımcılığa tabi tutulma yerine negatif ayrımcılık, sıkıntıları çözme yerine sıkıntıları katmerleştirme olmuştur. İlgili bütün kurumlarla görüşerek, sorunu çözme çabası içerisindeyiz. Maaşları ödeyememe gibi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalabiliriz. Felaket senaryoları çizmek istemiyoruz. Türkiye'nin en borçlu belediyesi biz değiliz. En borçlu 100 belediye arasında da değiliz. Geçmiş döneme ait 4.5 milyon YTL borcu taksitlendirerek ödemeler yaptık. Buna rağmen yapılan uygulamanın kötü ve art niyetli yapıldığını ifade ediyoruz. Bu ay Yenişehir Belediyesi maaşlarını ödeyemezse bunun sorumlusu da bu salondakiler olmayacaktır. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde kısıtlı imkanlarla halka hizmet götürdük. Çok kötü bir durumda
olmadığımızı da düşünüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 19:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?