7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yenişehir'de toplu sözleşme sevinci

Belediye İş Sendikası Diyarbakır Şubesi ile Yenişehir Belediyesi arasında yapılan toplu iş görüşmeleri antlaşma ile sonuçlandı.

Yenişehir Belediyesi Şantiyesi'nde gerçekleşen ve antlaşma ile sonuçlanan toplantıya Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Vezir Perişan, DTP Yenişehir İlçe Başkanı A.Baki Karadeniz, sivil toplum örgüt temsilcileri ve Yenişehir Belediyesi yönetimi katıldı. Yenişehir Belediyesi çalışanlarının da hazır bulunduğu toplantıda sendika temsilcileri ile belediye yönetimi arasında sözleşme metinine imza atılması ile toplantıya çalışanların alkışları hakim oldu.

Toplantıda bir konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, belediye bütçesinin göz önünde bulundurularak sözleşme metnine imza attıklarını ve çalışanların da mağdur edilmemesinden yana bir politika izlediklerini belirterek, çalışanların geçmişten bu yana birikmiş alacaklarının da mümkün olduğunca ödeneceğini vurguladı. Kurbanoğlu, "Siyasi geleneğimizin temel felsefesi emeğe değer vermektir. Bizler kendi çalışanlarımıza emekçi, kendimize de işveren gözüyle bakmıyoruz. Hepimiz bu halkın hizmetkarlarıyız.
Bu anlayışımız yönetimde olduğumuz sürece devam edecektir" dedi.  Kurbanoğlu belediyenin ekonomik imkanının iyileşmesi durumunda çalışanlarının maaşlarının daha da iyileştirileceğini belirterek, "Biz anlayışımızın gereği olarak bütün çalışanlarımıza aynı mesafede duracağız. Adalet kavramının zedelenmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu anlayışımız her zaman sürecektir" dedi.

Sözleşmenin imzalanması ile açıklama yapan Belediye İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan sözleşmenin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, toplu iş sözleşmenin imzalandığı ve herkesin memnun olduğu bir tabloyu özlediklerini, bu tablonun özlemlerini giderdiklerini ve Diyarbakır'da bir ilki gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Perişan, yapılan sözleşmenin Diyarbakır Yenişehir Belediyesi'nin bütçesinin de göz önünde bulundurulduğunu vurgulayarak, "Bizler emekçi arkadaşlarımızın mağdur olunmaması için elimizden gelen bütün çabayı sendika olarak sergiledik. Yenişehir Belediyesi yönetimi de sözleşmenin bu noktaya getirilip imzalanmasında üstün çaba harcadı" dedi.

Perişan, sözleşmenin yerel yönetim seçimleri nedeniyle biraz geciktiğini belirterek, sözleşme metnine yeni maddeler konulduğunun altının çizerek, "Sözleşmemize yeni maddeler ekledik. Örneğin evli olarak çalışan biri istifa ettiğinde sosyal alacaklarının ödenmesinin eşinin rızasının alınması şartına bağlanmıştır. Buradaki amacımız kadınların mağdur olunmamasına yöneliktir" dedi.

Daha sonra sözleşmenin imzalanmasının ardından görüşlerini açıklayan Yenişehir Belediyesi çalışanı Fikret Gözen, sözleşmenin yüksek hakeme gitmeden sendika ile belediye yönetiminin kendi aralarında bir çözüme kavuşturmaları bütün çalışanların temennisi olduğunu belirterek, Yenişehir Belediyesi yönetimine teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 13:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?