8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Yenişehir'e spor kompleksi

Yenişehir Belediyesi tarafından 1 yıl önce temeli atılan spor kompleksi tamamlanma aşamasına geldi. 

Yapılan anket çalışmalarında fazla talep görmesi üzerine 1. Gençlik Kültür ve Spor Şenliği'nde temeli atılan spor kompleksi çalışmasının sonuna gelindi. 

Silvan yolu 2. kilometredeki 12 dönümlük alanda kurulan tesiste, bir halı saha, bir basketbol sahası, bir voleybol sahası, bir tenis kortu ve yüzme havuzu bulunuyor. 

Özellikle gelir düzeyi düşük olan vatandaşların sosyal faaliyetlerde bulunabileceği tesis, sportif faaliyetler yürütmekte sıkıntı çeken kadınlar için de uygun bir ortam sunacak. 

Tesisteki çalışmaları yerinde denetleyen Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır'a böyle bir tesis kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. 

Diyarbakır'ın sosyal ve sportif alanlardan mahrum olması nedeniyle böyle bir çalışmaya başladıklarını belirten Anlı, inşaatın yapıldığı arsayı Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden satın aldıklarını belirtti. 

Çevre düzenlemesinin ardından kısa bir süre içinde tesisi açacaklarını dile getiren Anlı, "Büyük bir özveriyle son derece mütevazı rakamlarla bu tesisi inşa etmiş bulunuyoruz. Burayı sosyal bir hizmet alanı olarak kullanmak istiyoruz. Yaz spor okulları, son derece uygun kamp imkanları olacak. Gençlik spor şenliğimizin önemli bir kısmını bu tesisimizde gerçekleştireceğiz" diye konuştu. 

Dicle Nehri kenarındaki tesisin, Diyarbakır girişinde olmasının kente olumlu bir izlenim bırakacağının da altını çizen Anlı, "Yenişehir Belediyesi'nin, Diyarbakır'ın çok büyük imkanları yok ama buna rağmen bu bölgede yaşayan insanlarımızın büyük desteğiyle çalışmamızı bitirme aşamasına getirdik. Bu vesileyle emeği geçen meclis üyelerine Diyarbakır spor camiasına, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nden tutalım amatör spor kulüplerimize kadar sporun bütün branşlarındaki birçok kurum son derece teşvik edici oldu" dedi.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 12:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?