8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Yer yerinden oynadı!

Bank Asya 1. Ligi takımlarından Diyarbakırspor'un deplasmanda oynadığı maçta Manisaspor ile 1-1 berabere kalıp Turkcell Süper Ligi'ne terfi etmesi Diyarbakır'da büyük sevgi gösterileriyle kutlandı.

Altay'ın Adanaspor ile berabere kalması, Karşıyakaspor'un evinde Boluspor'u mağlup etmesi Diyarbakırspor'un Süper Lige çıkışını garantilerken, Yeşil-kırmızılı takım ligin bitmesini bir hafta kala puanını 59'a çıkarıp en yakın rakibine 4 puan fark attı.

Bu sonuçların ardından Diyarbakırspor'lu taraftarlar, 4 sezon sonra yeniden arzuladığı yere çıkmanın büyük sevincini yaşadı. Manisa'da Manisaspor ile oynayan ve kendisine lazım olan sonucu alıp Süper lige çıkan Diyarbakırspor'un bu başarısı Diyarbakır'da sevinç gösterileriyle kutlandı.

Maçın bitiş düdüğünü bekleyen Diyarbakırspor taraftarları maç sonrasında kentin ofis semtinde halaylar çekerek, meşaleler yaktı. Ellerine meşale ve bayrakları alan Diyarbakırspor taraftarları, caddeyi nerdeyse tamamen trafiğe kapattılar. Arabalar ile şehit turu atılırken, bir vatandaşın traktör ile sevinç kutlamalarına katılması dikkat çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 00:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet aksoy IP: 88.228.11.xxx Tarih : 4.05.2009 01:32:24

SÜPER LİGİN KRALI GELDİ ŞAMPİYON DİYARBAKIR......