7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yerel seçim eğitimi

Diyarbakır'da AK Parti Kayapınar İlçe Başkanlığı tarafından 29 Mart yerel seçimlerine yönelik sandık kurulu eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantıya AK Parti Kayapınar Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı M. Nesim Aydın, Seçim İşleri Başkanı Sadullah Urtekin ve çok sayıda sandık kurulu üyesi katıldı.

Sandık kurulu eğitim toplantısında açılış konuşmasını yapan Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Aydın, demokrasinin önce sandıkta başladığını belirterek şunları söyledi:

"Değerli arkadaşlar, bundan önce de birkaç kez yaptığımız toplantıların devamı olan bu toplantılarımızın amacı birbirimizi tanımak ve sandık kurulu eğitiminin önemini kavramaktır. Bizler demokrasiye inanan insanlar olarak demokrasiyi öncelikle kendi sandıklarımızda başlatacağız. Bu anlamda da kendi oylarımızı sahiplenirken aynı zamanda diğer partilerin oylarına da saygı göstereceğiz. 29 Mart günü, genelde tüm ülkemizde, özelde de Diyarbakır'ımızda özgür iradenin ortaya çıkması için elimizden geleni yapacağız. Ve dolayısıyla siz değerli sandık kurulu üyeleri bilmelisiniz ki ağır bir görev sizlerin omzunda. Sizler halkın iradesinin bekçilerisiniz. İnanıyorum ki, size teslim edilen emanete sahip çıkacaksınız."

"Diyarbakır hizmet istiyor" diyerek konuşmasına devam eden Aydın, şunları ifade etti:

"Diyarbakır son 10 yıldır yerel bazda hizmetten yoksun kaldı. Diyarbakır 1.5 milyona yaklaşan nüfusuyla gerçek bir metropol şehir olmayı hak ediyor. Biz AK Parti olarak hayallerle değil, halkın teveccühüyle yerel yönetimleri almak istiyoruz. O gün geldiğinde yani 30 Mart sabahı tüm Türkiye, Diyarbakır'ın nasıl bir hizmetle donatılacağını görecektir. Biz ağırbaşlı AK Partililer olarak, seçim öncesi süreçte ve seçim günü kavgacı değil uzlaştırıcı, yıkıcı değil yapıcı, dağıtıcı değil kucaklayıcı olmak için elimizden geleni yapacağız. Bu süreçte ve özellikle 29 Mart günü kışkırtmalara ve tahriklere kapılmadan ağırbaşlılığımızla, efendiliğimizle demokratik bir seçimin nasıl olması gerektiğini herkese göstereceğiz."

Aydın'ın ardından söz alan AK Parti Seçim İşleri Başkanı Sadullah Urtekin, sandık kurulu üyelerinin önemine değinerek, "Partililik gönül esasına dayanır. Bizlere bu değerli zamanınızı ayırdığınız için özellikle teşekkür ediyorum. Sizler bu sandığın bekçileri ve halkın emanetçilerisiniz. Görevimiz 29 Mart günü, sabah erkenden kalkıp sandığımızın başına geçmek ve sorumluluklarımızın bilincinde olarak demokratik haklara saygı çerçevesinde işimizi tamamlamak olacaktır" dedi.
Konuşmalarının ardından görüntülü eğitim toplantısına devam edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 11:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?