8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

'Yerel yöneticiler siyaseti bıraksın'

Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, yerel yöneticilerin siyaseti bırakması gerektiğini savunarak, 'Bölgede görev yapan idarecilerin artık siyaseti bırakıp asil görevlerine dönmelerinin zamanı geldi" dedi. 

DOGÜNSİFED yöneticileri, Gazeteciler Cemiyeti Tesisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'ın artık siyasetle değil iş alanında bahsedilebilmesi için harekete geçti. 

DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, kentin ve bölgenin önemli sıkıntılardan geçtiğini belirterek, "Bu sıkıntıların üstesinden gelebilmek için el ele vermemiz gerekiyor. Bunun için de herkesin siyaseti bırakıp asil görevlerine dönmesi gerekir. 350 bin genç nüfusa sahip bir kentte popülizmi bir tarafa bırakmalıyız. Aksi takdirde, aşamayacağımız sıkıntılarla karşı karşıya kalırız. Ciddi sıkıntılar yaşamamak için yeni bir Diyarbakır heyecanı oluşturmak istiyoruz. Biz işadamları ve Diyarbakır'ı yönetenler, aynı geminin içinde olduğumuz gibi, bu gemiyi batırmak için değil ufuklara taşımak için var gücümüzle çalışmalıyız. Bu nedenle, yerel yöneticiler dahil herkesin asli görevine dönmesini istiyoruz. Çünkü, Diyarbakır'da meydana gelen bir sıkıntı, Türkiye'nin sıkıntısı oluyor. Biz gövdemizle taşın altındayız, ama Diyarbakır'ı düşünenlerin de artık ellerini taşın altına bırakmalarını istiyoruz. Kentimiz başta olmak üzere bölgede huzur ve güven ortamını sağlamamız gerekiyor. Aksi halde, yatırımcıyı haklı olarak bölgeye çekemiyoruz. Yatırımcı da haklı, çünkü huzuru olmayan, asli görevinden başka siyaset yapan yöneticilerin olduğu bir kentte ben de gelip yatırım yapmam. Bölgemiz için barışık olmamız gerekiyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 12:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Azad IP: 88.226.149.xxx Tarih : 23.11.2006 14:53:51
Ne doğru söylemiş Helal bu başkana! Bölgemizde bölücü siyasetçilerin bir daha seçilmemesi ümidiyle... Gerçek belediye başkanları lazım bize siyasetçi değil. Ahmet Bilgin gibiler ilazım.