7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yeşil karta başvurdu ama fabrikası var!

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde ikamet eden ve 2000 yılında İzmir'de kimliğini kaybeden Mehmet Nesim Basut, yeşil kart başvurusu yaptığında, fabrikası olduğunu öğrendi.

2000 yılında İzmir'de kimliğini kaybeden Mehmet Nesim Basut, 9 yıl boyunca kimliğinin kayıp olduğunu polise bildirmedi ve kaybolan kimliğin yerine yenisini çıkartarak hayatını devam ettirdi. Evli ve 5 çocuk babası Mehmet Nesim Basut'un kimliğini bir başka kişi üzerine değişik bir fotoğraf yapıştırarak kullandı.

Basut, TC kimlik numarası uygulaması başladığında üzerine kayıtlı üretim imalat fabrikası görüldüğü için yeşil kart alamadığını belirtti. Dicle'de yaşayan Basut, "9 yıl önce kimliğimi İzmir'de  kaybettim. Kaybolduktan sonra hiçbir yere bildirmedim. Aradan 9 yıl geçti bir şey olmaz demiştim. Ama şimdi yeşil kart alamıyorum. Kulaklarımdan rahatsızım. 1 yıldır yeşil kart almak için başvuruyorum, komisyondan çıkan karar ise şöyle, 'Dilekçeniz incelenmiş olup yeşil kart talebinizin Batman Vergi Dairesi Müdürlüğü nezdinde 1430173149 numaralı metal ürü İmalat işinden dolayı faal mükellef olarak kayıtlı bulunmanız nedeniyle ilçemiz İdare Kurulu'nun 11 Şubat 2009 tarihli toplantısında almış olduğu kararla reddedildiği tespit edilmiştir.'

Kararı öğrendiğimde şaşırdım. Bir evim var içinde doğru dürüst eşya bile yok. Üretim imalat işlerinden anlamam fabrikam varsa neden yeşil kart alayım? Bu üzerimdeki metal üretim imalatı varsa nerede? Dicle Cumhuriyet Savcılığı'na başvuru yaptım ama soruşturmanın Batman'da olacağını öğrendim. Batman'a gidecek yol param bile yok. Ayrıca Dicle Mal Müdürlüğü'ne gittim Maliye'ye 41 milyar (41 bin TL) borcumun olduğunu öğrendim. Fabrikamın nerede olduğunu bilsem gider fabrikayı satar Maliye'ye olan borcumu öder ve SSK'lı olmak için başvuru yapardım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 11:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?