5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Yeşilçam'ın en çok dayak yiyeni

Yeşilçam'ın unutulmaz kötü karakterli oyuncularından Yusuf Çetin, "Yüzümün sertliğinden olsa gerek hep kötü rolleri üstlendim. Geriye baktığımda kendime zarar verecek çok şey yapmışım. Bugün aynı karakterde teklif gelse asla kabul etmem" dedi.


Özel bir televizyon için çekimleri Diyarbakır'da devam eden "Kara Güneş" adlı dizide rol alan Yeşilçam'ın kötü karakterli oyuncularından Yusuf Çetin, geçmişe sünger çekmek istediğini söyledi. Uzun bir aradan sonra kameraların karşısına geçen usta oyuncu, 38 yıllık sinema yaşamı boyuncu 400 filmde rol aldığını belirtti. Sinema için ömrünü verdiğini ifade eden Çetin "Sinemayı çok seviyorum, sanat için canımı ortaya koydum. 1970'li yıllardaki siyah beyaz dönemde, yılda 300 film çekildiği günlerde 3 farklı sinema setinde bulunurduk. Geçmişteki olanakların yetersiz olması nedeniyle şartlar çok zordu. Bunun için özveri gerekiyordu, biz de bunu yaptık. Yaşamımız bir anlamda tehlikeyle iç içeydi. Günün 12 saati boyunca kavga çekimleri için antrenmanlar yapardık. 5 mm'lik camlardan çıkar, 4 nala giden atın üstünden düşerdik veya 70 kilometre hızla giden araçlar üzerinde kendimizi asfalta atar, kimi zaman ise 5-6 katlı binalardan atlardık. Şimdi her şey çok kolaylaştırıldı. Geriye dönüp baktığımda kendi kendime gülüyorum" dedi.


Oynadığı tüm filmlerde kötü karakterleri canlandırdığını, ancak bunun hiçbir zaman kendi tercihi olmadığını belirten Yusuf Çetin, " Yüzümün sertliğinden olsa gerek hep kötü rollerde oynatıldım, ama çok başarılıydım. Hazır yoğrulmuş bir hamur olmam itibariyle birilerine kolaylık oluyordu. Yönetmenlerin, filmlerinde gerçekten bir kötü karakter varsa akıllarına ilk gelen ben oluyordum. Bugün geriye baktığımda gerçekten kendimize zarar verecek çok şey yapmışım. Hem manevi hem maddi. Oynamamam gereken birtakım rolleri üstlenmişim. Onlar o gün için gerekliydi, fakat bugün aynı şeyler karşıma çıktığında kesinlikle hayır diyecek noktadayım" diye konuştu.


Sinema Emekçileri Sendikası'nın (SİNE-SEN) genel başkanlığını da yapan usta oyuncu Çetin, "Sinema emekçilerinin haklarına sahip çıkmak, onları sömürgeden kurtarmak için 1970'li yıllarda sendika kurduk. Şu anda 2 bin 200 üyemiz bulunmaktadır. Her bir sinema sanatçısı için mücadele veriyoruz. Onların fazla mesailerini, SKK'lı olması adına çabalarımızı ortaya koyuyoruz. Bu yoğun çabamız sonucu belli kazanımlar elde ettik. Artık film ve dizi setlerine noter götürüyoruz" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da devam eden dizi çekimleri sırasında vatandaşlardan büyük ilgi gören Yusuf Çetin, set aralarını mahalledeki çocukları severek geçiriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 16:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?