7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yetim hakkını bekliyor

İddialara göre, şehit polis için toplanan paraların bir kısmıyla emniyet müdürünün odası yenilendi.


Eylül ayında, PKK tarafından şehit edilen polis memuru Mehmet Fatih Zorlu’nun ailesi için Diyarbakır Emniyet Teşkilatı’nda yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyanın ardından Zorlu’nun eşi Özlem Zorlu’ya 64 milyar verildi.

Valilik soruşturma açtı

Özlem Zorlu’nun, ’para 20 milyar eksik ödendi’ iddiasının ardından, soruşturma açıldı. Diyarbakır Valiliği, toplanan paranın 20 milyarlık bölümüyle emniyet müdürü ile özel kalem müdürünün odalarının tefriş edildiği iddia ediliyor.

Yetimin hakkı mı?

Diyarbakır’da, şehit polislerin eşlerine yardım için toplanan paraların bir kısmıyla Emniyet Müdürü ile Özel Kalem Müdürü’nün odalarının yenilendiği öne sürülüyor.

Şehit eşi Özlem Zorlu, "Eşim için toplanan paranın 20 milyar lirasını eksik ödediler. Kimseden sadaka istemiyorum. Ama şehit eşimin arkadaşlarının gönlünden kopan parayı başka yere aktarmaları çok acı" dedi.

Diyarbakır’da Vali Efkan Ala ile Emniyet Müdürü Orhan Okur arasında yaşanan gerginliğin perde arkasında, şehit polislerin eşlerine yardım için toplanan paraların bir kısmının başka hesaplara aktarılması çıktı. Üst düzey 2 devlet yetkilisini karşı karşıya getiren olay iddiaya göre şöyle gelişti: PKK teröristlerinin 7 Eylül gecesi 500 Evler Polis Noktası’na düzenlediği saldırıda şehit düşen polis memuru Mehmet Fatih Zorlu’nun da aralarında bulunduğu şehit polislerin ailelerine yardım için bir kampanya başlatıldı.

ÜZÜCÜ İDDİALAR
Emniyet Müdürlüğü çalışanlarının maaşlarından ’Emniyet Teşkilatı Yardım Derneği’nce kesinti yapıldı. Polislerin kendi istekleri ile verdiği yardım parası kısa sürede 85 milyarı buldu. Paranın 64 milyarı şehit Fatih Mehmet Zorlu’nun eşi Özlem Zorlu’ya teslim edildi. İlginç iddialar ise bu aşamadan sonra gündeme gelmeye başladı. Şehit eşi Özlem Zorlu’nun, "Eşim için toplanan yardım parasını bana 20 milyar eksik ödediler" şeklindeki tepkisi üzerine soruşturma yapan Valilik, toplanan paranın 20 milyarlık bölümünün "Diyarbakır Huzur ve Güvenine Destek Derneği" ne aktarıldığı belirledi. Bu parayla ise Emniyet Müdürü ile Özel Kalem Müdürü’nün odalarının tefriş edildiği iddia edildi.

’SADAKA İSTEMEDİM’
Şehit Zorlu’nun Adana’da yaşayan eşi Özlem şöyle konuştu: "Eşim şehit olduktan sonra Emniyet Müdürü Orhan Okur bana bir isteğimin olup olmadığını sordu. Bir eve ihtiyacımız olduğunu söyledim. Bana ’50-60 milyara olur mu?’ diye sordu. Daha sonra Emniyet Müdürü’nün eşi Gülden Okur evime geldi ve bana 64 milyar 771 milyon 750 bin liralık banka dekontu verdi. Eşim için 84 milyar lira toplandığını daha sonra öğrendim. Ben kimseden sadaka istemedim. Bana verilen para, şehit olan eşimin arkadaşlarının gönlünden koparak verdiği paradır. Yetim yavrum için toplanan paranın başka yere aktarılması üzüntü verici" Özlem Zorlu’nun bu serzenişinden sonra Emniyetten Sorumlu Vali Vekili Vahdettin Özkan iddiaları araştırmak üzere komisyon kurulduğunu açıklarken, Emniyet’in bütün banka hesapları donduruldu. Ayrıca, bu kuruma bağlı olarak kurulan ve polis teşkilatının tefrişat gibi bazı eksiklerinin giderilmesi amacını güden derneklere ait hesapların da mercek altına alındığı öğrenildi. Halen raporlu olması nedeniyle il dışında bulunan Emniyet Müdürü Orhan Okur, olaydan bilgisinin bulunmadığını savunarak, ’Emniyet kayıtları, herkese açıktır’ dedi.

Takvim Gazetesi
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 11:08:30
Güncelleme :22 Aralık 2004 Çarşamba 12:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?