5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Yetiştirme yurdu, kabusu oldu

Diyarbakır'da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yetiştirme Yurdu'ndan kaçan 14 yaşındaki E.C., polis tarafından yakalanıp tekrar Sosyal Hizmetler yetkililerine teslim edildi. E.C., yurtta yaşça büyük çocukların ağalık düzeni kurduğunu ve küçük çocuklara baskı uyguladıklarını iddia etti.

Diyarbakır'da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Yetiştirme Yurdu'nda 2 yıldır kalan E.C., bir süre kaçtıktan sonra sokaklarda yaşadı. Durumun polise bildirilmesi üzerine yakalanan E.C., ilginç iddialarda bulundu. Yurtta yaşça büyük çocukların, ağalık düzen kurduğunu ve küçük çocuklara baskı uyguladığını iddia eden E.C., “Bizlere sürekli kendi ihtiyaçlarını karşılatıyorlar, keyfi davranıp üzerimizde baskı kuruyorlardı.

Bu yüzden yurttan kaçtım” dedi. Yurtta yeterli güvenlik önlemi olmadığı için istenildiği zaman herkesin kaçabileceğini söyleyen E.C., “Ben daha önce de kaçtım, diğer arkadaşlarım da istediği zaman yurda girip çıkıyor” dedi. Yurttan kaçtıktan sonra sokaklarda yaşadığını belirten E.C., “Beni bir çete hırsızlık yapmam için İstanbul'a götürmek istedi, ama ben onların elinden kaçmayı başardım” dedi.

Annesinin öldüğünü, babasının da kendisini yurda bıraktığını anlatan E.C., yurda dönmek istemediğini söyledi. Yurt görevlilerinin çocuklara iyi davrandığını ancak, büyük çocukların baskı kurduğunu söyleyen E.C., “O yüzden dönmek istemiyorum” dedi. E.C. polis tarafından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 16:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?