8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Yiğit Tekin, hayranlarını coşturdu

Özgün müzik sanatçısı Yiğit Tekin, Diyarbakır'da sahne aldı.

Diyarbakır'ın değişik mekanlarında sahne alan özgün müzik sanatçısı Yiğit Tekin, söylediği parçalarla ve sahne performansıyla dinleyicilerine keyfili anlar yaşattı.

Diyarbakır Anıt Kafe'nin organize ettiği programda sahne alan Yiğit Tekin, '11 Meridyen' ve Ahmet Kaya'nın şarkılarını da seslendirerek, dinleyicilerine güzel anlar yaşattı. Sevilen türkülerini seslendiren Tekin, Kürtçe şarkıları da seslendirmesiyle dinleyicilerinin büyük beğenisini kazandı.

Sahnede dinleyicileriyle bol bol sohbet eden Tekin, Diyarbakır'da olmaktan mutlu olduğunu da söylemeyi ihmal etmedi. Sanatçı Tekin, "Uzun yıllar önce babamım memuriyeti ile Diyarbakır Bağlar ilçesi Koşuyolu mevkiinde ikamet ettik. Çocukluğumun geçtiği şehirde olmanın heyecanının yaşıyorum. Diyarbakır'ın benim yüreğimde ayrı bir yeri vardır. Burada olmaktan da onur duyuyorum" dedi.

Organizatör İbrahim Halil Yılmaz, "Yiğit Tekin, güçlü sesiyle özgün müziğin aranan bir sanatçısı. Ahmet Kaya'nın ölümünden sonra ilk kez böyle ses benzerliği ile sahne performansıyla karşılaştım. Sesi Ahmet Kaya'nın sesini yansıttığı için Diyarbakır ve Silvan'da değişik mekanlarda organizeler yaptık. Sanatçımız halkımızın büyük bir beğenisini aldı. Bundan sonra da bu tür organizeler yaparak sanatsal anlamlarda faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 18:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?