8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Yıkıma giden zabıtaya saldırdılar

DİYARBAKIR'DA YIKIMA GİDEN ZABITAYA SALDIRI: 5 YARALI

Diyarbakır'ın İplik Mahallesi'nde kaçak gecekondularının yıkılmasını istemeyen mahalleliler zabıta ekiplerine saldırdı. Saldırı sonucu 2'si ağır 5 zabıta personeli yaralanırken, 2 kepçe ve 3 zabıta aracı da tahrip edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri 11 Ocak günü Yenişehir Belediyesi sınırlarındaki İplik Mahallesi'ndeki kaçak yapılaşmaya engel olmak için yıkım ekiplerini gönderdi. Kaçak bir yapıya uygulama yapan zabıta ekipleri saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda 2'si ağır 5 zabıta yaralandı. Olayda ağır yaralanan ve yoğun bakıma alınan Yenişehir Belediyesi Zabıta Amiri Mehmet Çetin ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Komiseri Atilla Boz'un hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

Aynı gün öğleden sonra aynı mahalleye yıkım için giden zabıta ekiplerine mahalle sakinleri tarafından yeniden saldırıldı. Saldırı sırasında kepçe operatörü ağır yaralanırken Büyükşehir Belediyesi zabıtası Tuncer Aslan kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Her iki olayda 2 personel ağır, 3 personel hafif yaralanırken olaylar nedeniyle 3 zabıta aracı ve 2 kepçe aracı tahrip oldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Sağlam zabıtanın neredeyse hizmet yapabilecek aracının kalmadığına dikkat çekti. İmar sahası içerisinde gecekondulaşmaya izin vermeyeceklerinin altını çizen Sağlam yurttaşlardan da zabıta ekiplerine destek olmalarını beklediklerini söyledi. Sağlam konunun yargıya da taşınacağını bildirdi.

DİYARBAKIR'DA YIKIMA GİDEN ZABITAYA SALDIRI: 5 YARALI
DİYARBAKIR'DA YIKIMA GİDEN ZABITAYA SALDIRI: 5 YARALI
DİYARBAKIR'DA YIKIMA GİDEN ZABITAYA SALDIRI: 5 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 15:43:01
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 16:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?